Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haïti weer getroffen door aardbeving; Rode Kruis opent Giro 5125

Nieuws

16 augustus 2021

Het Rode Kruis heeft zondagmiddag Giro 5125 geopend voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti. De hulpdienst richt zich in eerste instantie op ondersteuning bij zoek- en reddingsacties, acute medische zorg en onderdak, maar ook op psychosociale zorg. Veel van de inwoners van het eiland zijn nog getraumatiseerd door de aardbeving die in 2010 veel schade aanrichtte. Omdat Haïti een van de armste landen ter wereld is, is de bevolking heel kwetsbaar.

Het logo van het Rode Kruis op een jasje.
Het logo van het Rode Kruis op een jasje. © Shutterstock // Dutchmen Photography

door Redactie Vf

Het Rode Kruis richt haar noodhulp voornamelijk op de zwaar getroffen gebieden Les Cayes en Jérémie. Het is waarschijnlijk dat er daar veel mensen onder het puin terecht gekomen zijn. Zo stortte er een kerk in tijdens de mis. Veel huizen zijn beschadigd of volledig verwoest en ook ziekenhuizen en wegen zijn ernstig beschadigd geraakt. Volgens de hulporganisatie is het zeer waarschijnlijk dat grote aantallen mensen dakloos zijn geraakt.

Naast het reddingswerk en het regelen van onderdak wil het Rode Kruis ervoor zorgen dat er voldoende drinkwater en sanitair voorhanden is – ook om de verspreiding van het coronavirus te komen.

Haïti heeft geregeld te kampen met natuurgeweld. Ook deze keer was de beving met 7,2 op de schaal van Richter zeer zwaar. Maandagochtend stond het dodental op bijna 1300. En de ellende is nog niet voorbij: tropische storm Grace is op komst en zou dezelfde gebieden kunnen treffen als de aardbeving. De storm komt maandag aan land.

Meer over Noodhulp Rode Kruis Armoede Giro 5125 Natuurramp Haïti

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close