Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Armoedefonds geeft ruim 13.000 middelbare scholieren Schoolspullenpas

Nieuws

10 augustus 2021

Stichting Armoedefonds heeft dit jaar meer Schoolspullenpassen uit kunnen en moeten delen dan ooit tevoren. De stichting geeft 13.155 Schoolspullenpassen aan 173 lokale hulporganisaties in Nederland, bijna drieduizend meer dan vorig jaar. Met de Schoolspullenpas kunnen kinderen die in armoede leven spullen aanschaffen voor hun start op de middelbare school.

Schooltas met spullen.
Schooltas met spullen. © Shutterstock // sebra

door Redactie Vf

Het aantal aanvragen voor een Schoolspullenpas loopt al jaren op. Het is voor het Armoedefonds steeds lastiger om het benodigde geld bij elkaar te krijgen om aan de groeiende vraag te voldoen. Dit jaar is dat, ondanks het recordaantal uitgedeelde passen, niet gelukt. Er waren bijna 16.500 aanvragen. ‘Afgelopen schooljaar is voor veel kinderen extra zwaar geweest,’ aldus woordvoerder Irene Verspeek. ‘We vinden het daarom heel erg zuur dat we niet álle aangemelde kinderen kunnen helpen met een Schoolspullenpas.’

Het Armoedefonds vindt het belangrijk dat brugklassers met alle spullen aan hun middelbareschooltijd kunnen beginnen. Wanneer een kind niet alle benodigde spullen heeft, zoals een schooltas, boeken en een rekenmachine, heeft dat volgens de stichting invloed op het gevoel van eigenwaarde en de sociale integratie van het kind. Toch worden gemiddeld twee tot drie kinderen per klas geconfronteerd met dat probleem.

Meer over Hulpverlening Armoede Armoedebestrijding Armoedefonds Irene Verspeek Schoolspullenpas

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close