Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Al meer dan 6,5 miljoen gedoneerd aan Giro 777 voor overstroming Limburg

Nieuws

20 juli 2021

Het Nationaal Rampenfonds heeft als gevolg van de overstromingen in Limburg van de afgelopen week Giro 777 opengesteld om toe te voegen aan de financiële noodsteun die vanuit de overheid beschikbaar wordt gesteld. Sinds de start van de actie zaterdag werd er 6,5 miljoen euro op gestort, en dat bedrag stijgt nog altijd gestaag.

De straten van Valkenburg stonden vrijdag 15 juli blank.
De straten van Valkenburg stonden vrijdag 15 juli blank. © Shutterstock // MyStockVideo

door Redactie Vf

De overheid maakte vorige week vrij snel bekend dat de ontstane situatie die tot enorme schade heeft geleid als ramp wordt beschouwd. Ook wordt een deel van de schade voor de gemiddelde getroffen Limburger vergoed door de verzekering. Onder de streep wordt niet iedereen via deze wegen geholpen, weet het Nationaal Rampenfonds. ‘Juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.’

Kleinschalige projecten

Het via Giro 777 binnengekomen geld moet kleinschalige projecten een extra steuntje in de rug geven. Het geld wordt verdeeld in samenwerking met mensen en organisaties in Limburg; zij weten het beste waar het geld het hardste nodig is en kunnen op die manier maatwerk leveren, verwacht het Nationaal Rampenfonds. Het fonds heeft geen invloed op de verdeling van de noodsteun van andere partijen, zoals de overheid.

Sinds het noodkanaal is opengesteld kreeg het veel aandacht: verschillende radiozenders schonken voerden de afgelopen dagen actie om geld voor Limburg te verzamelen. ‘De steun vanuit het land is enorm en overweldigt ons. De beelden die binnenkomen, maken duidelijk wat de omvang is van het leed dat deze overstroming veroorzaakt,’ aldus Clémence Ross-van Dorp, voorzitter van het Nationaal Rampenfonds. ‘Wij willen het geld besteden aan initiatieven die de lokale bevolking zullen bijstaan om het gewone leven na de ramp weer op te pakken.’

Open voor donaties

Giro 777 (IBAN NL28 INGB 0000 0007 77) blijft voorlopig open voor donaties. Het Rampenfonds maakt binnenkort de criteria voor steun uit het noodfonds bekend. Dan kunnen lokale organisaties ook steunaanvragen voor projecten indienen.

Meer over Doneren Noodhulp Giro 777 Limburg Nationaal Rampenfonds Overstroming

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close