Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Andy Palmen wordt nieuwe directeur Greenpeace

Personalia

19 juli 2021

Greenpeace heeft een nieuwe (mede)-directeur. De huidige interim-directeur Andy Palmen - sinds 2015 werkzaam bij de milieuorganisatie - neemt het permanente directeurschap over en zetelt naast zittend directeur Anna Schoemakers. Palmen is daarmee nu officieel de opvolger van Joris Thijssen, die zich in november 2020 verkiesbaar stelde voor een Tweede Kamerzetel namens de PvdA.

Andy Palmen, sinds juli 2021 de directeur van Greenpeace.
Andy Palmen, sinds juli 2021 de directeur van Greenpeace. © Marten van Dijl / Greenpeace

door Redactie Vf

Voordat Palmen de rol van interim-directeur op zich nam was hij onder meer afdelingshoofd. Hij heeft ook ervaring in leidinggevende posities, onder andere bij Milieudefensie.

Palmen laat zelf weten dat hij zich al decennialang inzet voor Greenpeace. Twintig jaar geleden stond hij, naar eigen zeggen, de ‘als roepende in de woestijn met spandoeken bij Shell tankstations.’ De organisatie is ver gekomen sinds toen, vindt hij: ‘Twintig jaar later is deze beweging volwassen geworden en krijgen we de grootste vervuilers op onze knieën in de rechtbank. Ik wil met onze achterban en andere organisaties bouwen aan de grootste klimaat- en biodiversiteit-beweging in Nederland ooit heeft gekend. Een beweging die treuzelende politici en achterblijvende bedrijven weet aan te jagen.’

De Raad van Toezicht zegt bij monde van voorzitter Chris Fentener van Vlissingen dat ze met de keuze voor Palmen iemand hebben gekozen met veel ervaring en dat hij goed past naast Anna Schoemakers. ‘Hij combineert scherpe analyses met daadkracht en heeft een goed oog voor mensen en voor de toekomst van onze planeet’, aldus de RvT-voorman.

Meer over Klimaat Greenpeace Milieu Directeur Andy Palmen Anna Schoemakers Joris Thijssen

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close