Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Update: Streefbedrag Stichting De Gouden Tip voor Tanja Groen behaald

Nieuws

12 juli 2021

Er is al meer dan een half miljoen euro binnengekomen bij Stichting De Gouden Tip, opgericht om de persoon met de gouden tip in de zaak rond de vermissing van Tanja Groen te belonen. De stichting werd 2,5 week geleden opgericht door Peter R. de Vries.

door Redactie Vf

Stichting De Gouden Tip probeert via crowdfunding gelden te verwerven die gebruikt zullen worden als beloning in zogenaamde cold cases, en om slachtoffers van misdrijven bij te staan. In eerste instantie gaat hem om een totaalbedrag van één miljoen voor de zaak Tanja Groen. Als er meer geld wordt gedoneerd, zal het geld ten goede komen aan beloningen in andere zaken. Ook als de gouden tip niet binnen een jaar binnenkomt vervalt de beloning en wordt het opgehaalde bedrag ingezet ten behoeve van andere zaken.  

Tanja Groen was 18 jaar toen ze verdween. Ze fietste op 31 augustus 1993 van een studentenfeest in Maastricht naar huis en is sindsdien spoorloos.

--

Aanvulling woensdag 14 juli

De themauitzending 'Breng Tanja Thuis' van Omroep MAX over de vermissingszaak die dinsdagmiddag werd uitgezonden trok ruim 650.000 kijkers. Dinsdagavond maakte Simon Vuyk, bestuurslid van Stichting De Gouden Tip, bij televisieprogramma Op1 bekend dat het gehele streefbedrag van een miljoen euro is opgebracht. 

Meer over Crowdfunding Criminaliteit Peter R. de Vries Stichting De Gouden Tip Tanja Groen

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close