Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Varkens in Nood aan basis sluiting slachthuis Gosschalk

Nieuws

5 juli 2021

Het slachthuis Gosschalk in Epe heeft haar deuren moeten sluiten. Dat is een beslissing van demissionair minister Schouten (Landbouw) na het zien van schokkende undercoverbeelden die Varkens in Nood openbaar had gemaakt. Op een petitie die voor sluiting van het slachthuis pleitte kreeg de dierenbeschermingsorganisatie ruim 40.000 handtekeningen.

door Redactie Vf

Op de onthulde beelden was te zien hoe het vee in het slachthuis ernstig mishandeld werd. Niet alleen Varkens in Nood drongen aan op actie: ook de Tweede Kamer was voor sluiting van het slachthuis. De dierenbeschermingsorganisatie deed ook aangifte, waarna het OM een strafrechtelijk onderzoek is gestart.

‘Wij zijn enorm blij dat slachthuis Gosschalk per direct is gesloten, dit voorkomt dat nog meer dieren het slachtoffer worden van mishandeling’, reageert directeur Frederieke Schouten van Varkens in Nood. ‘We hopen dat de NVWA ook inziet dat het huidige cameratoezicht en de controles door inspecteurs op zichzelf niet voldoende zijn om misstanden te voorkomen.’ Schouten pleit voor uitbreiding van het cameratoezicht naar alle ruimtes waar levende dieren zich bevinden en dat dit systematisch gecontroleerd wordt door een onafhankelijke partij.

Meer over Dierenbescherming Frederieke Schouten Varkens in Nood Dieren Misbruik Carola Schouten Slachthuis Gosschalk

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close