Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Oranje Fonds lanceert het Corona sociaal herstelfonds

Nieuws

23 juni 2021

Het Oranje Fonds heeft dinsdagmiddag tijdens de bijeenkomst ‘Bouwen aan sociaal herstel’ het Corona sociaal herstelfonds gelanceerd. Het fonds stelt een startbedrag van ruim vier miljoen euro beschikbaar, waarmee sociale projecten problemen aan kunnen pakken die veroorzaakt of verergerd zijn door de coronacrisis, zoals eenzaamheid en armoede. Herstellen van die problemen gaat volgens het Oranje Fonds niet vanzelf.

Het Oranje Fonds lanceert het Corona sociaal herstelfonds.
Het Oranje Fonds lanceert het Corona sociaal herstelfonds. © Oranje Fonds

door Redactie Vf

De coronacrisis heeft een enorme impact op het leven van veel mensen. Dat was onder andere te zien in de uitslagen van een enquête die het Oranje Fonds in maart hield onder bijna achthonderd sociale initiatieven die aan het fonds verbonden zijn. Met het Corona sociaal herstelfonds gaat het Oranje Fonds aandacht bieden aan de ontstane problemen, partijen bij elkaar brengen en op die manier maatschappelijke initiatieven ondersteunen.

‘De sociale gevolgen van deze pandemie verdwijnen niet als de mondkapjes afgaan. Daarom is het nu tijd om gezamenlijk in actie te komen,’ aldus Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten. ‘Wij willen de sociale initiatieven die wij steunen helpen en andere organisaties vragen om op hun eigen manier ook bij te dragen. Samen kunnen we bijdragen aan de sociale wederopbouw van Nederland na deze ontwrichtende crisis.’

Projecten kunnen vanaf 28 juni een beroep doen op het herstelfonds. Sociale initiatieven die worden uitgekozen kunnen niet alleen rekenen op een financiële bijdrage, maar ook op kennisdeling en conceptuitwerking. Meer informatie is te vinden op de website van het Oranje Fonds.

Meer over Oranje Fonds Armoede Coronavirus Eenzaamheid Sandra Jetten CoVid-19 Sociale projecten Corona sociaal herstelfonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close