Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

IVN Natuureducatie wint Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021

Nieuws

21 juni 2021

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs is dit jaar gewonnen door natuur non-profit IVN Natuureducatie. Dat maakte de jury vanochtend bekend in de uitzending van het Radio 1 Journaal. Zij winnen een bedrag van 150.000 euro. De helft daarvan is vrij te besteden, de andere helft wordt gebruikt als startkapitaal voor een fonds op naam.

door Redactie Vf

De jury prijst IVN vanwege haar inzet om jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. De stichting is op allerlei fronten actief, organiseert activiteiten, cursussen en campagnes en was ook tijdens de coronapandemie van meerwaarde voor de samenleving. ‘Want voor veel mensen was een wandeling door het bos of de duinen, langs het strand of door de polder, het enige uitje dat er nog was’, schrijft de jury.

IVN-directeur Jelle de Jong was ontroerd door de uitverkiezing van zijn organisatie. In zijn bedankwoord sprak hij over hoe goed de mens van nature gedijt in de natuur. ‘De mens is geëvolueerd in de natuur. Als er stress komt, vertelt dat brein ons: ‘naar buiten!’.

Oeuvreprijs

De Prins Bernhard Cultuurprijs is een oeuvreprijs als beloning voor bijzondere of langdurige inzet voor cultuur of natuur. De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt. In de beginjaren waren het vooral personen die de prijs wonnen, waaronder journalist Geert Mak, filmmaakster Heddy Honigmann en fotograaf Anton Corbijn. De afgelopen twee jaar gingen het ISH Dance Collective en De Hollandsche Molen met de prijs naar huis.

 

 

Bron: NOS
Meer over Prins Bernhard Cultuurfonds Fondsen op naam Vrij besteedbaar geld IVN Natuureducatie Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close