Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

War Child stelt Ramin Shahzamani aan als directeur

Personalia

26 mei 2021

Ramin Shahzamani is door de Raad van Bestuur benoemd als nieuwe directeur van War Child. Hij werkte van 2006 tot 2014 voor de non-profit als landendirecteur in Afghanistan, Colombia en DR Congo. Met zijn veldervaring in de ondersteuning van kinderen in crisisgebieden kent hij de uitdagingen van de humanitaire hulpverlening als zijn broekzak.

Ramin Shahzamani, per 2021 directeur van War Child.
Ramin Shahzamani, per 2021 directeur van War Child. © Floris Heuer / War Child

door Redactie Vf

Shahzamani werd geboren in Iran en verhuisde op zijn twaalfde naar Canada. Voordat hij voor War Child begon te werken was hij actief bij het Institute for Global Policy van de World Federalist Movement, een beweging die zich inzet voor de versterking van de democratische rechtsorde. De afgelopen jaren was Shahzamani werkzaam voor Plan International in Peru en Zambia.

War Child heeft de laatste jaren aan een wereldwijd netwerk van experts gewerkt op het gebied van psychosociale steun en onderwijs aan kinderen in oorlogsgebieden, en kijkt op een meer wetenschappelijke manier naar het werk. ‘Elke organisatie die verandert, moet trouw blijven aan zijn wortels,’ vindt Shahzamani. ‘De expertise en de slagkracht van de organisatie groter maken en tegelijk de creativiteit en speelsheid behouden die War Child zo bijzonder maakt – dat is onze uitdaging.’

Tjipke Bergsma 

Tjipke Bergsma doet na zes jaar een stapje terug. Volgens de non-profit legde hij in die periode een uitstekende basis voor de nieuwe manier van werken van War Child. Shahzamani: ‘War Child heeft zich ontwikkeld tot een levendige en vooruitstrevende organisatie, die met een wetenschappelijke aanpak de moeilijkste crisissituaties te lijf gaat. Dat is geen toeval.’

Meer over War Child Directeur Ramin Shahzamani Tjipke Bergsma

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close