Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Versoepelingen coronaregels geven meer ruimte aan huis-aan-huiswerving

Nieuws

25 mei 2021

Stichting Regulering Huis-aan-Huis Werving (Stichting RHAHW) heeft het protocol voor huis-aan-huiswerving versoepeld. De stichting die door-to-door werving reguleert heeft daartoe besloten als gevolg van de versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid op 28 april.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Sarah Marchant

door Marijn Thijs

Twee beperkingen die per eind april van de lijst maatregelen verdwenen hadden veel invloed op het wervingsproces, te weten de avondklok en het sluiten van niet-essentiële winkels. Daarom heeft Stichting RHAHW de voorwaarden ‘wervers bellen niet aan na 20.00 uur s’avonds’ en ‘moet de retail sluiten dan stopt (daar) ook de werving’ laten vervallen.

Landelijke versoepelingen niet allesbepalend 

Na iedere persconferentie van het demissionair kabinet kijkt de Werkgroep Wervingsrooster van Goede Doelen Nederland samen met het bestuur van Stichting RHAHW of het protocol moet worden aangepast. Daarnaast staat het leden en wervingsbureaus vrij om aanvullende en eventueel strengere richtlijnen overeen te komen dan in het protocol van RHAHW, wanneer deze expliciet zijn besproken met de betrokken partijen.

De nieuwste versie van het protocol voor huis-aan-huiswerving is hier te lezen.

Meer over Goede Doelen Nederland Huis-aan-huis Door-to-door Protocol Stichting RHAHW Wervingsrooster

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close