Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Versoepelingen coronaregels geven meer ruimte aan huis-aan-huiswerving

Nieuws

25 mei 2021

Stichting Regulering Huis-aan-Huis Werving (Stichting RHAHW) heeft het protocol voor huis-aan-huiswerving versoepeld. De stichting die door-to-door werving reguleert heeft daartoe besloten als gevolg van de versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid op 28 april.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Sarah Marchant

door Marijn Thijs

Twee beperkingen die per eind april van de lijst maatregelen verdwenen hadden veel invloed op het wervingsproces, te weten de avondklok en het sluiten van niet-essentiële winkels. Daarom heeft Stichting RHAHW de voorwaarden ‘wervers bellen niet aan na 20.00 uur s’avonds’ en ‘moet de retail sluiten dan stopt (daar) ook de werving’ laten vervallen.

Landelijke versoepelingen niet allesbepalend 

Na iedere persconferentie van het demissionair kabinet kijkt de Werkgroep Wervingsrooster van Goede Doelen Nederland samen met het bestuur van Stichting RHAHW of het protocol moet worden aangepast. Daarnaast staat het leden en wervingsbureaus vrij om aanvullende en eventueel strengere richtlijnen overeen te komen dan in het protocol van RHAHW, wanneer deze expliciet zijn besproken met de betrokken partijen.

De nieuwste versie van het protocol voor huis-aan-huiswerving is hier te lezen.

Meer over Goede Doelen Nederland Huis-aan-huis Door-to-door Protocol Stichting RHAHW Wervingsrooster

Marijn Thijs

Webredacteur

Als webredacteur houdt Marijn zich sinds januari 2019 bezig met fondsenwerving.nl. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving o.a. als eindredacteur. Hij produceerde tevens de Vf-podcastseries. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close