Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Giro 555 start Nationale Actie voor coronabestrijding in armere landen

Nieuws

12 mei 2021

De samenwerkende hulporganisaties verenigd in Giro555 hebben vandaag een Nationale Actie gelanceerd om geld op te halen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. Er zijn tientallen landen die het nog altijd zeer zwaar hebben, omdat ze amper of geen toegang hebben tot vaccins. Dat betekent op de korte termijn meer doden in deze gebieden, en op de lange termijn de kans op nieuwe mutaties van het virus.

door Redactie Vf

Zo snel mogelijk vaccineren

Giro555 roept Nederland op om solidair te zijn met mensen in landen waar het krijgen van een vaccinatie veel lastiger is, bijvoorbeeld omdat de gezondheidszorg minder geavanceerd is of er logistieke problemen zijn. Het ingezamelde geld wordt volgens de hulporganisaties ingezet om vaccinaties in kwetsbare landen en medische noodhulp aan coronaslachtoffers mogelijk te maken.

De afgelopen weken waren de verwoestende gevolgen van de pandemie in India in het nieuws te zien. Men vreest dat andere landen hetzelfde lot treft, vertelt Giro555-actievoorzitter Suzanne Laszlo. ‘Of je nu in Afrika, Europa of Azië woont, het is pas veilig wanneer iedereen gevaccineerd is. Alle ogen zijn nu op India gericht, maar we houden onze adem in over wat er de komende weken en maanden in andere landen gaat gebeuren.’

Collecte-bus

Giro555 zet een opvallende, gele bus in om de actie extra in het zicht te brengen. De zogeheten 555Collectebus rijdt door het land langs plekken waar mensen in actie komen en GGD-priklocaties.

De bus was woensdagochtend 12 mei ook aanwezig bij het startschot van de campagne op het Jaarbeursplein in Utrecht. Ook viroloog Marion Koopmans was daarbij aanwezig. Volgens de NOS komt er geen landelijke actiedag voor de Nationale Actie, maar blijft Giro555 minstens een aantal weken actievoeren.

Voor meer informatie en doneren: zie de website van Giro555.

Bron: Giro555
Meer over Giro555 Coronavirus CoVid-19 Samenwerkende hulporganisaties Vaccinatie Suzanne Laszlo

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close