Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

HVK Stevens en Vakblad fondsenwerving organiseren webinar over nieuwe wet Wbtr

Nieuws

11 mei 2021

Donderdag 20 mei organiseert Vakblad fondsenwerving samen met HVK Stevens een webinar o.a. over de gevolgen van de nieuwe Wet bestuur toezicht en rechtspersonen (Wbtr). Ook wordt er stilgestaan bij wijzigingen in de ANBI-wetgeving. Deelname is gratis.

Afbeelding met boardroom tafel en informatie webinar Wbtr op 20 mei 2021
Afbeelding met boardroom tafel en informatie webinar Wbtr op 20 mei 2021

door Redactie Vf

Wbtr 

Op 1 juli wordt de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (Wbtr) van kracht. Met de wet wordt er een stap gezet naar verbetering van kwaliteit van bestuur en toezicht bij onder meer verenigingen en stichtingen. De wet wordt aangepast na een reeks van incidenten op bestuurlijk niveau in de semipublieke sector.

De gevolgen op organisatieniveau 

Door de wetswijziging wordt de aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders van verenigingen en stichtingen vastgelegd en op verschillende onderdelen aangescherpt. Het wordt voor curatoren bijvoorbeeld gemakkelijker om bestuurders of toezichthouders in het geval van faillissement van een niet-commerciële vereniging als verantwoordelijke aan te wijzen.

Webinar

Deze en andere gevolgen zullen tijdens dit één uur durende webinar worden besproken door Wilbert van Vliet en Erwin Roelofs van HVK Stevens. Erwin Roelofs is als kandidaat-notaris nauw betrokken bij instellingen die te maken hebben met de nieuwe Wbtr en Wilbert van Vliet heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van ANBI’s op het gebied van fiscale wetgeving.

Wilbert van VlietErwin Roelofs

Tijdens het webinar gaan ze vooral uitgebreid in op de positie van non-profits. Erwin zal het onder andere hebben over de praktische toepassing van de Wbtr en de concrete gevolgen ervan toelichten. Daarnaast zullen Wilbert en Erwin de fiscale en juridische actualiteiten voor ANBI’s en non-profit instellingen onder de loep leggen en een overzicht geven van een aantal nieuwe eisen voor ANBI’s en stichtingen, zoals de nieuwe publicatieformats en het vereiste uitkeringenregister. Tenslotte zal kort worden gekeken naar ontwikkelingen in de ANBI jurisprudentie, zoals de knelpunten die opkomen bij samenwerking in de non-profit sector.

Aanmelden

Meld je hier, via onze eventpagina, gratis aan voor het webinar.

Of gebruik het formulier hieronder:

Meer over Wilbert van Vliet Vakblad fondsenwerving Webinar HVK Stevens Wet bestuur en toezicht rechtspersonen Erwin Roelofs

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close