Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Artsen zonder Grenzen strijdt tegen zware verspreiding van coronavirus in India

Nieuws

29 april 2021

Artsen zonder Grenzen heeft de hulpverlening in het door coronavirus zeer zwaar getroffen India hervat. De medische hulpdienst screent patiënten en biedt tweeduizend IC-bedden in metropool Mumbai, in daarvoor speciaal opgezette tenten. Ook helpen de AzG-teams met zuurstoftherapie, digitale gezondheidspromotie en water- en sanitaire voorzieningen.

Een coronapatiënt in de Indiase stad Prayagraj (do 22 april 2021).
Een coronapatiënt in de Indiase stad Prayagraj (do 22 april 2021). © Shutterstock // prabhat kumar verma

door Redactie Vf

De verspreiding van het coronavirus in India is zeer zorgelijk. Iedere dag raakt een recordaantal mensen besmet met het virus en een groot deel van hen sterft. Er zijn grote tekorten aan ziekenhuisbedden en zuurstof en de laatste weken zelfs een gebrek aan ruimte in crematoria.

Tuberculose en corona

Artsen zonder Grenzen screent patiënten in een coronabehandelcentrum. Daar worden zieken getest op zowel corona als tuberculose, een andere veelvoorkomende infectieziekte. Mensen die op beide ziektes positief testen worden doorverwezen voor behandeling in het Sewri-ziekenhuis in Mumbai, mensen die alleen besmet zijn met het coronavirus worden naar een speciaal coronabehandelcentrum gestuurd.

Dilip Bhaskaran, Covid-coördinator namens Artsen zonder Grenzen in Mumbai noemt de situatie zeer zorgwekkend. ‘De zorg wordt op dit moment compleet overweldigd. Wij staan klaar om onze werkzaamheden verder op te schalen en zo het zorgpersoneel te ondersteunen.’

Eerste golf

Artsen zonder Grenzen was tijdens de eerste coronagolf van juni tot augustus vorig jaar ook al actief in de wereldstad. Toen werd er naast medische zorg ook ingezet op hygiëne, preventie en mentale zorg, vooral voor de kwetsbaarste mensen uit de maatschappij. Tot afgelopen februari werden mensen met milde coronaklachten door AzG behandeld.

Meer over Gezondheid Artsen Zonder Grenzen Hulpverlening Coronavirus CoVid-19

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close