Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Rode Kruis lanceert kraskaart tegen coronasleur voor ouderen

Nieuws

28 april 2021

In navolging van de actie ‘Skip de coronadip’, die het Rode Kruis eerder dit jaar lanceerde om de vrolijkheid bij jongeren in de coronacrisis weer een beetje terug te brengen, lanceert het nu met ‘Opgekrast met de coronasleur’. De hulpdienst gaat op verschillende plekken, bijvoorbeeld bij verzorgingshuizen en vaccinatielocaties, een kraskaart uitdelen aan zestigplussers. Ook de leden van seniorenorganisaties KBO-PCOB en KBO-Brabant krijgen een kaart toegestuurd.

door Redactie Vf

‘De bedoeling is dat je iedere dag een vakje open krast. Onder elk vak vind je een kleine uitdaging waarmee je een glimlach op je gezicht kunt toveren,’ vertelt Rode Kruis-psycholoog Esmée Pluijmers. Een voorbeeld van een uitdaging is bijvoorbeeld: bereid een gerecht waar je goede herinneringen aan hebt. ‘Je kunt de opdrachten ook samen met iemand uitvoeren.’ 

#Skipdecoronadip

Toen uit onderzoek bleek dat 72 procent van de jongeren tussen zestien en dertig jaar opzag tegen de maanden met corona lanceerde het Rode Kruis de Skip de coronadip-actie, met challenges gericht op jongeren. April werd zelfs omgedoopt tot themamaand van de actie. Tussen de reacties die de organisatie kreeg zat ook regelmatig de vraag om een soortgelijke actie op te zetten voor ouderen.

De kaart is ook zonder kraselement te verkrijgen, voor mensen die bijvoorbeeld al een prik hebben gehad. Naast de motivatiecampagnes blijft het Rode Kruis via de organisatie BlijfOvereind coaching aanbieden aan jong en oud tijdens de coronatijd.

Meer over Rode Kruis Hulpverlening Coronavirus Eenzaamheid CoVid-19 Mentale gezondheid Opgekrast met de coronasleur Skip de coronadip

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close