Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Staatssecretaris Vijlbrief geeft na meireces updates over fiscale verzamelwet

Nieuws

26 april 2021

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) geeft stuurt na het meireces een brief naar de Kamer over lopende zaken rond ANBI-wetgeving. Dat staat in het document ‘Lopende moties en toezeggingen’ van 23 april.

Hans Vijlbrief
Hans Vijlbrief © Arenda Oomen / Rijksoverheid.nl

door Marijn Thijs

De reacties komen voort uit de plenaire behandeling van de Fiscale verzamelwet van 8 september 2020. De sector kan na de meivakantie (na maandag 10 mei) reactie verwachten op een aantal onderwerpen, waaronder het toezicht op moderne vormen van filantropie, zoals crowdfundingsplatforms. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de beperking van invloed van onvrije landen in de goededoelensector en zal er worden ingegaan op de mogelijkheden bij het beperken van de automatische ANBI-status van niet gewenste publiekrechtelijk lichamen binnen de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte (EER).

De overige punten die Vijlbrief aan zal kaarten betreft ontwikkelingen in de belastingregelingen, waaronder de ‘grens’ van de anti-oppot-eis en de onzekerheidsvereiste bij de giftenaftrek.

Meer over ANBI-Regelingen ANBI Toezicht Crowdfunding Hans Vijlbrief Belasting D66

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close