Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Staatssecretaris Vijlbrief geeft na meireces updates over fiscale verzamelwet

Nieuws

26 april 2021

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) geeft stuurt na het meireces een brief naar de Kamer over lopende zaken rond ANBI-wetgeving. Dat staat in het document ‘Lopende moties en toezeggingen’ van 23 april.

Hans Vijlbrief
Hans Vijlbrief © Arenda Oomen / Rijksoverheid.nl

door Marijn Thijs

De reacties komen voort uit de plenaire behandeling van de Fiscale verzamelwet van 8 september 2020. De sector kan na de meivakantie (na maandag 10 mei) reactie verwachten op een aantal onderwerpen, waaronder het toezicht op moderne vormen van filantropie, zoals crowdfundingsplatforms. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de beperking van invloed van onvrije landen in de goededoelensector en zal er worden ingegaan op de mogelijkheden bij het beperken van de automatische ANBI-status van niet gewenste publiekrechtelijk lichamen binnen de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte (EER).

De overige punten die Vijlbrief aan zal kaarten betreft ontwikkelingen in de belastingregelingen, waaronder de ‘grens’ van de anti-oppot-eis en de onzekerheidsvereiste bij de giftenaftrek.

Meer over ANBI-Regelingen ANBI Toezicht Crowdfunding Hans Vijlbrief Belasting D66

Marijn Thijs

Webredacteur

Als webredacteur houdt Marijn zich sinds januari 2019 bezig met fondsenwerving.nl. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving o.a. als eindredacteur. Hij produceerde tevens de Vf-podcastseries. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close