Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Platform voor Long Covid-patiënten is vernieuwd en heet coronaplein.nu

Nieuws

22 april 2021

Toen bleek dat het coronavirus mensen soms nog maanden in hun greep hield na een besmetting, startte het Longfonds de website coronalongplein.nl, een plek waar zij terecht konden voor informatie, advies en in gesprek konden gaan met medepatiënten. Na een periode van doorontwikkeling is het patiëntenplatform vernieuwd en te bereiken via coronaplein.nu.

Coronavirus (beeld ter illustratie)
Coronavirus (beeld ter illustratie) © Shutterstock // Corona Borealis Studio

door Redactie Vf

De informatie op de website is verbeterd en verbreed nu er meer over de gevolgen van corona bekend is. ‘Wat we zien is dat patiënten bijna nooit met alleen longklachten te kampen hebben maar ook met diverse andere medische en psychosociale uitdagingen,’ vertelt Longfonds-directeur Michael Rutgers. ‘Daarom werken we nu samen met verschillende patiëntenverenigingen en gezondheidsfondsen, zodat we mensen nog persoonsgerichter advies kunnen geven en van informatie kunnen voorzien.’

Chatfunctie

Nieuw op de site zijn artikelen over het effect van corona op verschillende lichaamsfuncties. Die informatie is daarnaast ook in webinar- en videovorm gegoten. Die webinars trokken op het moment zelf al veel kijkers en zijn in de weken erna bijna 20.000 keer teruggekeken. 

Ook nieuw is de chatfunctie waarmee patiënten vragen kunnen stellen aan verpleegkundigen, verzorgd door Zilveren Kruis en alarmcentrale Eurocross Assistance. ‘Via de chat behandelen we vragen en geven we informatie op een laagdrempelige manier. Zo dragen we samen met het Longfonds bij aan de juiste zorg op de juiste plek,’ aldus Nicole Bootsma, het hoofd van het Medisch Team van Eurocross.

Gebruikersraad 

Om ervoor te zorgen dat het platform vraaggestuurd en relevant blijft wordt er gewerkt aan een gebruikersraad. Daarvoor werken de initiatiefnemers veel samen met de leden van de Facebookgroep ‘Coronapatiënten met langdurige klachten’.

'Stap naar goede behandeling'

Rutgers vertelt dat het Longfonds (ex)-coronapatiënten blijft ondersteunen. 'We willen er voor hen zijn. Met coronaplein.nu bieden we mensen met langdurige coronaklachten bredere informatie en persoonsgerichte ondersteuning die beter aansluit bij hun behoefte en hen op weg helpt naar de juiste zorg en behandeling’.

Meer over Longfonds Gezondheid Michael Rutgers Coronavirus CoVid-19 Coronalongplein.nl Platform Digitaal Coronaplein.nu

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close