Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Carla van Gils volgt Fred Falkenburg op in directie KWF

Personalia

19 april 2021

Carla van Gils wordt per 1 juni deel van de directie van KWF Kankerbestrijding. Met haar benoeming is de tweehoofdige directie weer compleet; in januari ging Fred Falkenburg met pensioen.

Carla van Gils.
Carla van Gils.

door Redactie Vf

Van Gils is epidemiologisch onderzoeker op het gebied van kanker in het UMC Utrecht. Ze zal als prof. dr. ook aanblijven aan het universitair medisch centrum. Vanuit haar specialisme gaat ze zich namens KWF vooral bezighouden met het onderzoeksveld. De gezondheidsorganisatie financiert honderden projecten over de gehele breedte van kankeronderzoek.

'We hebben een langetermijnvisie die gericht is op 2030 en met de komst van Van Gils halen we veel kennis en expertise in huis om die ambitie te verwezenlijken', vertelt Wiebe Draijer, voorzitter van de Raad van Toezicht van KWF.

Ook directievoorzitter Johan van de Gronden zegt uit te kijken naar de samenwerking. 'Met name door haar oog voor het hele traject; van preventie tot en met de laatste levensfase. Maar ook op het gebied van vroege opsporing van kanker kunnen we een belangrijke stap maken met kankerbestrijding, waarbij het belang van de patiënt voorop staat.'

Meer over KWF Kankerbestrijding Johan van de Gronden Carla van Gils Fred Falkenburg

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close