Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nationale Loterij België schiet goede doelen te hulp met 15 miljoen aan extra schenkingen

Nieuws

13 april 2021

De Belgische Nationale Loterij gaat vanaf dit jaar meer geld schenken aan haar beneficianten. Dat heeft staatssecretaris Sammy Mahdi van de christendemocraten CD&V vorige week bekend gemaakt. De Nationale Loterij trekt 15 miljoen extra uit, waardoor het totale bedrag dat de loterij aan goede doelen besteedt vanaf dit jaar 200 miljoen euro bedraagt. ‘Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke inspanningen,’ aldus Mahdi in het Nieuwsblad.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Belish

door Redactie Vf

Het geld wordt op drie manieren ingezet, maar is er voornamelijk op gericht om organisaties en mensen te helpen de coronacrisis door te komen. Er gaat 2,25 miljoen euro naar projecten van armoedeverenigingen en vier miljoen naar Belgische deelstaten, die daarmee extra financiële steun kunnen uitgeven. Een adviescomité van de Loterij zegt verder 8,5 miljoen extra toe aan culturele- en sportorganisaties wiens fondsenwervende evenementen zijn stopgezet.

Eerder gaf de Nationale Loterij al 1,9 miljoen in extra schenkingen om zes goede doelen en organisaties te ondersteunen die geen grootschalige evenementen konden organiseren maar tijdens de coronacrisis wel een actieve rol hebben gespeeld.

Meer over Loterijen België Coronavirus CoVid-19 Nationale Loterij

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close