Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Floris van Hest nieuw aan het hoofd van Vogelbescherming Nederland

Personalia

13 april 2021

Een wisseling van de wacht bij de Vogelbescherming: Floris van Hest wordt per 1 september de nieuwe directeur-bestuurder van de dierenorganisatie. Hij zal dan na een periode van zes jaar zijn post als directeur-bestuurder bij Stichting De Noordzee verlaten.

Floris van Hest, per 1 september 2021 directeur-bestuurder bij Vogelbescherming Nederland.
Floris van Hest, per 1 september 2021 directeur-bestuurder bij Vogelbescherming Nederland. © Stichting De Noordzee

door Redactie Vf

Van Hest studeerde muziek en later behaalde hij een Bachelor economie. Na enkele jaren als violist in verschillende orkesten (Concertgebouworkest, Nederlands Kamerorkest) te hebben gespeeld ging hij consultant bij McKinsey aan de slag. Voordat hij bestuurder werd bij Stichting De Noordzee werkte hij vier jaar als programmamanager bij de Adessium Foundation, een fonds gericht op zorg voor mens en natuur.

‘Met Floris hebben we een ambitieuze en gedreven opvolger gevonden,’ zegt voorzitter Michiel Herkemij van de Raad van Toezicht. ‘In de complexiteit van de problematiek rondom klimaat, biodiversiteit, energie, stikstof en andere maatschappelijke thema’s zal hij het belang van vogels en hun leefgebieden behartigen.’

Van Hest volgt Fred Wouters op, die aan het einde van dit kalenderjaar met pensioen gaat. De laatste vier maanden van het jaren werken de twee gezamenlijk aan de overdracht van de taken. ‘Fred heeft een bijzonder krachtige organisatie opgebouwd en ik heb van dichtbij kunnen zien hoe Vogelbescherming tot oplossingen komt voor de bescherming van vogels,’ aldus Van Hest over het werk van zijn voorganger.

‘Ik heb veel zin samen met alle medewerkers en leden van Vogelbescherming Nederland verder te bouwen aan de versterking van de natuur voor vogels. Er is zoveel moois te beschermen in zowel het unieke vogelland Nederland als daarbuiten.’

Meer over Directeur Vogelbescherming Floris van Hest Fred Wouters Stichting De Noordzee

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close