Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Winnaar Nobelprijs voor de Vrede Nadia Murad wordt internationale ambassadeur Postcode Loterijen

Nieuws

24 maart 2021

Nadia Murad wordt de nieuwe ambassadeur van de Internationale Postcode Loterijen van Novamedia. Murad won in 2018 de Nobelprijs voor de Vrede voor haar werk als pleitbezorger voor overlevers van genocide en seksueel geweld.

Nadia Murad, winnaar Nobelprijs van de Vrede en internationaal ambassadeur van de Postcode Loterijen.
Nadia Murad, winnaar Nobelprijs van de Vrede en internationaal ambassadeur van de Postcode Loterijen. © Shutterstock // Alexandros Michailidis

door Redactie Vf

Haar non-profit Nadia’s Initiative richt zich als internationale hulporganisatie die Jezidi’s ondersteunt bij de wederopbouw van hun gemeenschap. Op dit moment leven 300.000 van hen in kampen die op het punt staan te worden gesloten door de Iraakse regering. De organisatie die Murad’s naam draagt komt specifiek op voor de rechten van vrouwen die slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld.

De Nederlandse deelnemers van de Postcode Loterij hebben het afgelopen jaar een donatie van een miljoen euro mogelijk gemaakt om scholen, gezondheidscentra en boerderijen te herstellen. Ook de Zweedse tak van de loterij heeft Nadia’s Initiative in 2020 ondersteund. 

‘Ik prijs het humanitaire werk dat de Postcode Loterijen wereldwijd ondersteunen. We zijn er trots op dat we ons aansluiten bij het werk om overal ter wereld zinvolle veranderingen teweeg te brengen,’ aldus Murad.

Vijfde winnaar Nobelprijs van de Vrede betrokken bij Loterijen

Met het ambassadeurschap van Nadia Murad binden de Postcode Loterijen opnieuw een winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede aan zich. Ook Desmond Tutu (1984), Denis Mukwege (2018), Nelson Mandela (1993, overleden in 2013) en Muhummad Yunus (2006) zijn/waren internationale ambassadeurs. Ook onder andere acteur George Clooney, tennisser Roger Federer en oud-president Bill Clinton zijn als ambassadeur betrokken bij de Loterijen.

Meer over Goede Doelen Loterijen PostcodeLoterij Nobelprijs Novamedia Nadia Murad Nadia's Initiative

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close