Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Tienduizenden mensen luiden het 'Klimaatalarm'

Nieuws

16 maart 2021

Door het hele land werd er zondag 14 maart om 15.00 uur alarm geslagen over de staat van het klimaat. 35.000 mensen van Zeeuws-Vlaanderen tot Groningen deden mee aan het Klimaatalarm, een actie van de Klimaatcrisis Coalitie waar onder andere Milieudefensie, Greenpeace, Oxfam Novib en FNV in vertegenwoordigd zijn. De actie werd juist nu, aan de vooravond van de verkiezingen, gehouden om de noodzaak van een eerlijker en daadkrachtiger klimaatbeleid duidelijk te maken.

door Redactie Vf

Volgens Milieudefensie deden mensen uit alle hoeken van de samenleving mee: van wetenschappers tot ondernemers en van studenten tot grootouders. Ook luidden veel kerken de klokken als onderdeel van het alarm. 

De initiatiefnemers spreken van een ordelijke en succesvolle actie. ‘Mensen hebben zich laten horen voor wat zij willen: een overheid die kiest voor mensen en vervuilende bedrijven zelf laat betalen voor hun verduurzaming en voor de schade die ze veroorzaken. Een overheid die actie onderneemt en zorgt dat gezond eten, duurzaam reizen, wonen in een goede woning en groene banen voor iedereen mogelijk is. Ongeacht wie je bent, wat je verdient en waar je woont,’ aldus de Klimaatcrisis Coalitie.

 

Meer over Milieudefensie Greenpeace Klimaatverandering Protest Klimaatalarm Klimaatcrisis Coalitie

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close