Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Maatschappelijke BV als juridische vorm stapje dichterbij

Nieuws

9 maart 2021

De ministerraad heeft ingestemd met de consultatie van staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) Mona Keijzer om de nieuwe juridische vorm voor maatschappelijke en sociale ondernemers in het leven te roepen. Daarmee is de introductie van de BVm weer een stap dichterbij. De consultatie gaat deze week via internet in en blijft zes weken actief.

door Redactie Vf

Keijzer werkt sinds de zomer van 2020 een aparte juridische vorm voor maatschappelijke ondernemers uit, omdat zij een gebrek aan (h)erkenning ervaren om optimaal hun doelen te behalen. Met de ‘maatschappelijke BV’, ook wel BVm, wil Keijzer de ruim vijfduizend sociale ondernemers die Nederland rijk is helpen met het sterker maken van de maatschappelijke missie.

Sociaal ondernemen stimuleren

Met de introductie van de BVm wordt het vooral voor zakelijke relaties meteen duidelijk dat ze met een bedrijf te maken heeft wat maatschappelijke impact prioriteert boven winst uitkeren aan aandeelhouders. De beoogde BVm-wet schept waarborgen voor de winstbescherming en verslaglegging over de maatschappelijke impact. Met deze opzet hoopt Den Haag het maatschappelijk ondernemerschap te stimuleren en het speelveld gelijkwaardig houden. Ondernemingen kunnen zelf kiezen of zij zich als BVm willen registeren.

‘De BVm zorgt voor een betere erkenning van, en daarmee waardering voor het maatschappelijk karakter van onze sociale ondernemers,’ stelt Keijzer. ‘Voor financiers, leveranciers en consumenten wordt het gemakkelijker om sociale en maatschappelijke ondernemingen te herkennen en om vanuit deze gedeelde visie zaken te doen.’

Meer over Mona Keijzer Den Haag Politiek Sociaal Ondernemen Maatschappelijk Ondernemen MVO BVm

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close