Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Grote stenen gedumpt bij kantoor Greenpeace Nederland

Kort & Goed

8 maart 2021

Wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten. Dat moet de persoon of groep die afgelopen weekend een aantal grote stenen dumpte voor het kantoor van Greenpeace in Amsterdam-Noord hebben gedacht. De milieuorganisatie gooit regelmatig rotsblokken in zee om de natuur tegen visserij te beschermen. Nu stond er op achtergelaten spandoeken dat de vissers de stenen bij het kantoor ‘kwamen terugbrengen’.

De Rainbow Warrior, in de haven in Amsterdam.
De Rainbow Warrior, in de haven in Amsterdam. © Greenpeace

door Redactie Vf

Directe aanleiding voor het keienprotest lijkt de actie van de Britse tak van de milieuactivistengroep te zijn. Zij dumpten recent rotsblokken in de zee voor de kust van de stad Brighton. Voor vissers is dat niet alleen hinderlijk maar ook gevaarlijk. In het verleden deden vissers al vaker aangifte tegen de stenendumpers, omdat viskotters in de problemen kunnen komen als hun netten achter een steen blijven haken.

Greenpeace kon wel om de actie lachen en spreekt van een ‘keigoede actie’. Ze hebben de stenen later zelf opgeruimd. Wel laten ze weten dat ze met hun acties niets verkeerd doen: de milieuorganisatie is niet veroordeeld en geeft naar eigen zeggen de exacte coördinaten van de rotsen door aan de autoriteiten om ongelukken te voorkomen.

Bron: NOS
Meer over Greenpeace Amsterdam Protest

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close