Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Leger des Heils compenseert slachtoffers van verjaard misbruik binnen organisatie

Kort & Goed

2 maart 2021

Het Leger des Heils komt slachtoffers van verjaard seksueel misbruik binnen de organisatie tegemoet met een schadevergoeding. De getroffen mensen hebben niet alleen toegang tot compensatie maar ook tot een nazorgtraject. De non-profit geeft aan te betreuren wat er in het verleden is gebeurd, aldus de NOS.

door Redactie Vf

Het eerste geval van seksueel misbruik binnen het Leger des Heils kwam een paar jaar geleden aan het licht. Het ging toen om wangedrag van medewerkers tijdens de jaren zeventig, maar daarna zouden meer slachtoffers zich bij de organisatie hebben gemeld. Het was de aanleiding voor de hulpdienst om het eigen verleden onder de loep te nemen, en daarbij ook naar het heden en de toekomst te kijken. Er bleek behoefte aan een bredere regeling.

De nazorg die het Leger des Heils nu compenseert geeft slachtoffers de mogelijkheid een traject te volgen bij gedragsdeskundigen buiten de organisatie. Voor geestelijke zorg kunnen ze echter ook bij de hulpdienst zelf terecht. De regeling gaat per maart 2021 in en geldt voor vier jaar.

Omdat de misbruikzaken zelf verjaard zijn, kunnen de daders niet meer voor de rechter worden gebracht.

Bron: NOS
Meer over Leger des Heils Misbruik

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close