Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

VriendenLoterij helpt met extra schenking aan opzet Kookclub van Alzheimer Nederland

25 februari 2021

Alzheimer Nederland heeft van de VriendenLoterij een schenking van 418.000 euro gekregen om hun plannen voor een Kookclub als activiteit vorm te geven. Mensen met dementie kunnen via dat initiatief samen met hun mantelzorgers koken en eten in lokale restaurants, kantines of buurthuizen.

Still uit video 'achter de schermen bij Restaurant Misverstand'.
Still uit video 'achter de schermen bij Restaurant Misverstand'. © Alzheimer Nederland (still uit video)

door Redactie Vf

Vaak overkomt dementie mensen die nog midden in het leven staan en actief willen zijn. Zeventig procent van de bijna 300.000 mensen met dementie in Nederland woont thuis. Met de Kookclub kunnen zij focussen op wat ze nog wel kunnen. Koken is bij uitstek een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen en plezier kunnen hebben.

Alzheimer Nederland werkte de afgelopen tijd ook mee aan het programma Restaurant Misverstand, waarin negen mensen met dementie tijdelijk als medewerker aan het werk gaan in een restaurant geleid door chef-kok Ron Blaauw. De Kookclubs borduren op dat idee voort.

Alzheimer Nederland gaat voor de Kookclub samenwerken met Resto VanHarte, de stichting die buurtdiners organiseert. De planning is om in september 2021 de eerste vijf Kookclubs te starten.

Meer over Alzheimer Nederland VriendenLoterij Maatschappij Dementie Kookclubs

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close