Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Bijna zes ton voor unieke inhaalcollecte Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds

17 februari 2021

De coronacrisis gooide in de lente van 2020 flink roet in het eten voor collecterende goede doelen, waaronder ReumaNederland, de Hartstichting en het Longfonds. In een unieke krachtenbundeling gingen de drie organisaties in oktober gezamenlijk nog een keer langs de deuren. De opbrengst van die extra collecteweek is nu bekend: er werd 592.616 euro opgehaald.

Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds gaan samen langs de deuren voor een inhaalcollecte van 12 t/m 24 oktober 2020.
Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds gaan samen langs de deuren voor een inhaalcollecte van 12 t/m 24 oktober 2020. © Hartstichting

door Redactie Vf

Dubbel geraakt door de pandemie

Een gezamenlijke collecte zoals deze was nog niet eerder vertoond, maar wel heel hard nodig, meldden de gezondheidsorganisaties in oktober toen ze hun samenwerking aankondigden. De organisaties moesten in het voorjaar op stel en sprong een alternatieve collecte opzetten die zich voornamelijk online afspeelde. Met die digitale werving werd wel geld opgehaald, maar het gebruikelijke bedrag bleek bij lange na niet haalbaar.

ReumaNederland, de Hartstichting en het Longfonds hadden verschillende extra veiligheidsmaatregelen getroffen om veilig en op afstand langs de deuren te kunnen gaan. Zo werden de collectebussen van QR-codes voorzien. Toch hadden de organisaties ook nu weer een beetje pech. Nederland belandde tijdens de inhaalcollecteweek weer in een gedeeltelijke lockdown. Daarom werd de collecte in veel gemeenten opnieuw afgelast.

Blij met het resultaat

Desondanks zijn de drie organisaties blij met de opbrengst van bijna zes ton. Het geld wordt via een verdeelsleutel verdeeld onder de goede doelen en daarna besteed aan onder andere de behandeling en levenskwaliteit van patiënten, wetenschappelijk onderzoek en preventie.

Meer over Collecteren Longfonds Hartstichting ReumaNederland Digitale collecte Inhaalcollecte

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close