Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Inventarisatie ND: ‘Meer donaties dan gebruikelijk voor goede doelen tijdens pandemie’

15 februari 2021

Uit een rondvraag van het Nederlands Dagblad onder noodhulp-, ontwikkelings- en medische organisaties blijkt ze vorig jaar meer donaties ontvangen hebben dan gebruikelijk, ondanks de coronapandemie. Hoewel de boeken tot het publiceren van de jaarverslagen nog niet officieel dicht zijn, geven de gevraagde organisaties aan twee tot dertig procent meer donaties te hebben gekregen.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie.

door Redactie Vf

Het ND licht de christelijke organisaties er extra uit. Tearfund en World Vision geven aan tot vijf procent meer aan particuliere giften te hebben ontvangen. Bij Red een Kind en ZOA is de totaalinkomsten met respectievelijk acht en vijftien procent gestegen, hulporganisatie Woord en Daad zag voor het eerst in tien jaar een groei van het kindsponsorprogramma. Toch waren het niet alleen de christelijke organisaties die groene cijfers kunnen overleggen. Het ND noemt specifiek Artsen zonder Grenzen en Stichting Vluchteling. Laatstgenoemde zag het aantal donaties met ongeveer dertig procent oplopen.

Gevraagd naar de reden waarom de inkomsten verhoogd waren, geven verschillende organisaties aan dat particulieren meer te besteden hadden en speciale campagnes rond het coronavirus op meer steun konden rekenen.

Meer over Financiën Woord en Daad Coronavirus CoVid-19 ZOA Tearfund Nederlands Dagblad

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close