Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

ERNOP lanceert seminarserie voor discussie over Europese filantropieonderzoeken

8 februari 2021

In heel Europa wordt aan de lopende onderzoek gedaan naar filantropie in het continent, maar die informatie is lang niet altijd publiekelijk beschikbaar voor professionals die in individuele landen met filantropie bezig zijn. Dat zegt het European Research Network on Philanthropy (ERNOP). Om de kloof tussen onderzoek en praktijk te verkleinen lanceert de organisatie daarom een serie seminars waarin onderzoekers en academici de resultaten van hun research bespreken.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // TZIDO SUN

door Marijn Thijs

‘Deze tijd wordt gekenmerkt door een aantal ongekende uitdagingen. De wereldwijde pandemie, klimaatverandering, migratie, polarisatie en de opkomst van kunstmatige intelligentie vraagt van iedere maatschappelijke partij, filantropie incluis, dat het beter, meer of anders doet,’ zegt de uitvoerend directeur van ERNOP, Barry Hoolwerf (Vrije Universiteit). ‘Onderzoek is een belangrijke bron voor innovatie en groei. ERNOP-leden produceren zeer goede onderzoeken, maar slechts een beperkte hoeveelheid daarvan komt uiteindelijk in de bestuurskamers en het beleid van filantropische organisaties terecht. Daardoor ontstaat een verspilling van waardevolle middelen. Met de Science and Society Seminars neemt ERNOP het initiatief om die brug te bouwen.’

De seminars worden ondersteund door onder andere fondsenwervingsvereniging EFA, filantropienetwerk DAFNE, koepelorganisatie EFC en het Centre for European Volunteering.

De eerste seminar wordt op 23 maart 2021 gegeven door Lucas Meijs, hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk aan de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) in Rotterdam. 

Meer informatie over de seminars is te verkrijgen via de Seminar-pagina van ERNOP.

Bron: EFA
Meer over Kennis Universiteit DAFNE Filantropie EFC Lucas Meijs EFA Academica Barry Hoolwerf ERNOP Seminar

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close