Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Bernie Sanders en zijn wanten halen 1,8 miljoen dollar op voor goede doelen

28 januari 2021

Wie Amerikaanse senator Bernie Sanders, zittend op een klapstoeltje bij het Capitool met armen gekruist en dikke gebreide wanten aan niet heeft gezien, heeft de afgelopen week waarschijnlijk niet op sociale media gekeken. Sanders werd uit de foto geknipt die voor de inauguratie van President Biden werd gemaakt en op allerlei verschillende achtergronden geplakt. De senator gebruikte zijn per ongeluk vergaarde internetfaam voor het goede doel en dat levert vooralsnog 1,8 miljoen dollar op.

Bernie Sanders tijdens een campagnebijeenkomst in 2020.
Bernie Sanders tijdens een campagnebijeenkomst in 2020. © Shutterstock // michelmond

door Marijn Thijs

De politicus probeerde merchandise te verkopen met zijn onderuitgezakte, licht verkleumde beeltenis erop. De stickers, T-shirts en hoodies vlogen over de virtuele toonbank. Binnen een halfuur was de hele eerste voorraad uitverkocht. De nieuwe bevoorrading die in het weekend werd aangekondigd was op maandagochtend al helemaal weg.

De opbrengst van de kleding en stickers gaat naar goede doelen zoals Meals on Wheels in Vermont, de thuisstaat van Sanders. ‘Jane en ik zijn onder de indruk van alle creativiteit die zo veel mensen de afgelopen week hebben tentoongesteld, en we zijn verheugd dat we mijn online roem kunnen gebruiken om de in nood verkerende inwoners van Vermont te helpen. Maar het mag geen vervanging voor overheidssteun zijn.’

Of de ‘Chairman Sanders’ merchandise in de toekomst opnieuw beschikbaar wordt is niet bekend.

Meer over Goede Doelen Verenigde Staten Internet Bernie Sanders Merchandise Vermont

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Close