Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

VSBFonds helpt buurtinitiatieven met lancering betrokkenbuurten.nl

Kort & Goed

25 januari 2021

Particulier vermogensfonds VSBFonds heeft een website gelanceerd die initiatiefnemers van buurtinitiatieven helpt bij de opzet van een actie. Betrokkenbuurten.nl moet stichtingen en verenigingen helpen hun weg te vinden naar vermogensfondsen voor de financiering van een initiatief. Met de site hoopt het VSBFonds de drempel voor actieve burgers om iets op te zetten te verlagen.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Monster Ztudio

door Redactie Vf

De website heeft meerdere doelen. Naast dat het makkelijker moet worden om een burgerinitiatief te financieren, hoopt het vermogensfonds ook dat mensen geïnspireerd raken door de verhalen van succesvolle buurtinitiatieven. Verder bestaat er de mogelijkheid om donatieadviseurs te spreken en met hen te sparren over hun ideeën. Als de coronacrisis voorbij moeten daar ook discussiebijeenkomsten uit voortvloeien.

Mensen die met een idee voor een initiatief rondlopen kunnen hun aanvraag indienen via de site. De aanvraag moet minimaal vier maanden voor aanvangsdatum van het project ingediend zijn en hoeft niet verbonden te zijn aan een openbare locatie, zoals een dorps- of buurthuis.

Meer over Vrijwilligers Buurtfonds VSBfonds Platform Betrokkenbuurten.nl Particulier initiatief

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close