Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nationale Loterij België doneert ondanks lagere inkomsten de afgesproken 185 miljoen aan goede doelen

19 januari 2021

Hoewel de Nationale Loterij van België het afgelopen jaar een lichte daling van de inkomsten beleefde, keerde het wel het voorziene bedrag van 185 miljoen euro voor goede doelen uit. ‘We hebben onze goede doelen gegarandeerd dat ze niet in de problemen zouden komen en hebben sommige schijven vroeger uitbetaald’, vertelt CEO Jannie Haek aan de Belgische mediaoutlet De Tijd.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Belish

door Redactie Vf

De Belgische loterij heeft zich aangepast aan de organisaties en instellingen die bij de loterij aangesloten zijn en een individueel gesprek met ze gehad. ‘We hebben regelingen op maat getroffen. Bij de organisaties die per project worden gesteund hebben we de timing van de stortingen aangepast, maar bij organisaties waar de werking amper geïmpacteerd werd door Covid-19, liep de subsidie gewoon door’, legt Haek uit.

De afgelopen jaren gaf de Nationale Loterij 185 miljoen euro aan subsidies voor goede doelen. In 2021 wordt dat bedrag opgerekt naar 200 miljoen.

Meer over Loterijen Goede Doelen België Coronavirus CoVid-19 Jannie Haek Nationale Loterij

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close