Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Quizzen tijdens het gamen: ASR haalt 15.000 euro op met actie ‘Gamification’

14 januari 2021

Door vragen beantwoorden te beantwoorden tijdens een old-school spelletje snake of een rondje op de flipperkast hebben de medewerkers van ASR 15.000 euro kunnen doneren aan Stichting Noodhulp, Missie538 (voor de Voedselbank) en 3FM Serious Request (voor het Rode Kruis). ASR noemt de actie ‘Gamification’.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Oleg Krugliak

door Redactie Vf

Giving Tuesday

Goede antwoorden leveren punten op die de werknemers kunnen inruilen voor prijzen of een donatie aan het goede doel. Het afgelopen jaar was Giving Tuesday het startschot voor de doneeractie. De eerste twee weken werd er gespaard voor Stichting Noodhulp Utrecht, een organisatie die zich inzet voor mensen met financiële problemen door het coronavirus. De derde week was Missie538 de beneficiant en in de vierde week gingen de ingezamelde punten naar de lopers van Serious Request: The Lifeline.

Gamification

Met Gamification geeft verzekeringsmaatschappij ASR haar medewerkers op een creatieve manier de kans om bij te scholen en goed te doen. Tijdens het spel krijgen ze vragen over de inhoud van hun werk, informatieveiligheid, privacy, social media en de gedragscode. Nieuwe rekruten worden met Gamification wegwijs gemaakt in de organisatie, de campagnes en de cao van het bedrijf. Een algoritme houdt per medewerker bij met welke onderwerpen ze moeite hebben, welke dan vaker herhaald worden. Met goede antwoorden sparen ze punten die ze later kunnen uitgeven aan bijvoorbeeld donaties. ‘Een op maat gemaakte leermethode, waarmee we theorie op een leuke manier met de dagelijkse praktijk combineren,’ schrijft de verzekeringsmaatschappij op haar site.

Bron: ASR
Meer over Rode Kruis Serious Request Voedselbank ASR Gaming Missie538 Stichting Noodhulp

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close