Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blog ‘De Toekomst van Fondsenwerving’ stopt

12 januari 2021

Het blog van de beweging om een donateurgerichte cultuur in de Nederlandse fondsenwervingsector te realiseren van Reinier Spruit en Hans Broodman gaat stoppen. Een paar dagen voor Kerst verscheen de laatste blog op het platform De Toekomst van Fondsenwerving (DTVF), waarin de twee terugblikken op vier jaar bloggen en de lancering van een nieuw initiatief aankondigen.

Logo van De Toekomst van Fondsenwerving, dat per 2021 is gestopt.
Logo van De Toekomst van Fondsenwerving, dat per 2021 is gestopt.

door Redactie Vf

Uitdrager van donateurgerichte gedachtegoed 

DTVF werd begin 2017 opgericht om inzichten en adviezen over fondsenwerving en het donateurgerichte gedachtegoed in Nederland goed te laten landen. Sindsdien publiceerde DTVF naast de blogs ook een serie adviezen, gericht op onder andere de rol van bestuur en senior management, telemarketing, donor journeys en digitale communicatie met particuliere donateurs. Deze zijn nog te verkrijgen via het blog.

DTVF zwaait af met een paar laatste adviezen waar nu nog werkgroepen mee bezig zijn. Deze zullen in 2021 verschijnen.

‘DTVF is altijd een vrijwilligersinitiatief geweest, voor en door fondsenwervers. Dat vergt energie en tijd. En het is tijd voor nieuwe energie,’ schrijven de bloggers in de afscheidsblog. 'DTVF was een geweldig avontuur, dat we met de hele sector hebben gerealiseerd. Grote dank en een groot applaus aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd.’

Nieuw initiatief

Met de stop van DTVF betekent het niet dat de groep mensen achter het blog de samenwerking opschort. In februari zullen ze een nieuw initiatief opstarten, met de focus op drie basisbeginselen: communicatie tussen de juiste fondsenwervers, het actief leren van elkaar op het moment dat fondsenwervers met elkaar communiceren, en dat het leuk moet zijn.

Bron: DTVF
Meer over Donor-centered fundraising Blog De Toekomst van Fondsenwerving Hans Broodman Reinier Spruit

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close