Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Machiavelliprijs 2020 voor wetenschappers Marion Koopmans en Diederik Gommers

Kort & Goed

5 januari 2021

Hoogleraar virologie Marion Koopmans en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers mogen de Machiavelliprijs 2020 in ontvangst nemen. Dat maakte Stichting Machiavelli dinsdag bekend. Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt aan mensen die op het gebied van publieke communicatie een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Logo van Stichting Machiavelli
Logo van Stichting Machiavelli

door Redactie Vf

Koopmans en Gommers stonden het afgelopen jaar vooraan wanneer er gesproken werd over het coronavirus. Volgens de jury speelde het tweetal een belangrijke rol in het verduidelijken van de wetenschappelijke kant van de coronacrisis. ‘Enthousiast en onvermoeibaar weten zij keer op keer feiten en fabels over het virus te onderscheiden in een begrijpelijke taal’, aldus de jury.

Dialoog

In het juryrapport staan ook enkele woorden over de uitgestoken hand van de wetenschappers in de richting van coronatwijfelaars en tegenstanders van het beleid. Zo ging Gommers, nadat de hashtag #Ikdoenietmeermee viral ging op Instagram, openlijk in gesprek met influencer Famke Louise. ‘Het bewust opzoeken van de dialoog (…) heeft bijgedragen aan een groter begrip, zeker bij jongeren.’

‘Het siert Koopmans en Gommers dat zij het informeren van een breed publiek tot hun roeping hebben gemaakt naast hun dagelijks werk in de zo urgente bestrijding van het coronavirus. Een roeping die beiden met grote vanzelfsprekendheid en kundigheid uitvoeren’, schrijft Stichting Machiavelli.

Uitreiking zonder publiek

Gommers en Koopmans nemen de prijs op 15 februari in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag in ontvangst. Vanwege de pandemie zal daar geen publiek bij aanwezig zijn. De uitreiking is wel te volgen via het themakanaal NPO Politiek.

Meer over Coronavirus CoVid-19 Diederik Gommers Machiavelliprijs Marion Koopmans Stichting Machiavelli

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close