Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Negen culturele instellingen starten ‘Nalaten aan Cultuur’

Kort & Goed

4 januari 2021

Een groep van negen prominente culturele instellingen starten het eerste landelijke platform voor nalaten aan een cultureel goed doel: ‘Nalaten aan Cultuur’. De deelnemende culturele instellingen presenteren zich op de website www.nalaten-aan-cultuur.nl aan het publiek met informatie en contactmogelijkheden om eens in gesprek te gaan.

door Redactie Vf

Slechts tien procent van de mensen die een goed doel in hun testament opnemen laat na aan een culturele instelling, citeren de initiatiefnemers in de aankondiging van het platform uit Geven in Nederland. Vaak zijn mensen zich er niet bewust van dat ze kunnen nalaten aan hun favoriete museum of muziekpodium. De nieuwe site betekent dus ook de start van een bewustwordingscampagne.

De initiatiefnemers hopen dat andere culturele instellingen uit de podiumkunst, muziek, erfgoed, beeldende kunst, cultuureducatie en nieuwe media zich op termijn bij het platform willen aansluiten, zodat meer landelijke spreiding en culturele diversiteit ontstaat.

Deelnemers

De organisaties die aan de start van Nalaten aan Cultuur staan zijn Hermitage en de Nieuwe Kerk Amsterdam, Holland Festival, Internationaal Theater Amsterdam, Koninklijk Concertgebouworkest, Mauritshuis, Nederlands Danstheater, van Gogh Museum en Vereniging Rembrandt.

‘Nalaten aan kunst en cultuur is, zou ik denken, een betekenisvolle garantie voor de toekomst. Niks mooiers dan dat jonge(re) generaties straks ook kunnen ervaren hoe veelbetekenend, troostrijk en verbindend kunst en cultuur zijn, hoezeer ze voor een open blik zorgen en voor wederzijds begrip’, aldus presentator Cornald Maas, die zich als ambassadeur aan het platform heeft verbonden. ‘En vooral ook: hoeveel meer inzicht in het dagelijkse bestaan kunst en cultuur geven dan de verpletterende waan van de dag.’

--

Dit nieuwsbericht verscheen ook in Kort en Goed in editie 8, jaargang 22 van het Vakblad fondsenwerving, dat op 31 december 2020 verscheen.

Meer over Van Gogh Museum Nalatenschappen Coronavirus CoVid-19 Vf 22-8 Mauritshuis Nalaten aan Cultuur Vereniging Rembrandt

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close