Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Tear gaat verder als Tearfund

Kort & Goed

28 december 2020

Ontwikkelingsorganisatie Tear gaat per 2021 van naam veranderen en (weer) Tearfund heten. Daarmee sluit de Nederlandse tak aan bij de ‘Tearfund Family’, waar nog tien Tearfundorganisaties uit onder andere Canada, België en Australië bij zijn aangesloten. De organisatie hanteerde de naam Tear sinds 2006; daarvoor ging ze als ‘TEAR fund’ door het leven.

door Redactie Vf

De elf Tearfundorganisates delen een gemeenschappelijke geschiedenis en lijken sterk op elkaar in drive en werkwijze, legt de Nederlandse organisatie uit. De afzonderlijke takken bundelen hun kennis en ervaring, die zeker in coronatijd zeer waardevol is. ‘Wij geloven en zien dat kerken het verschil kunnen maken als het gaat om structurele verandering', vertelt directeur Minella van Bergeijk. ‘Zij zitten in de haarvaten van de samenleving, hebben een Bijbels mandaat om er op allerlei manieren voor hun naaste te zijn, kennen de taal en cultuur en blijven ter plekke, ook als internationale hulpverleners weer weg zijn.’

Tear verzekert dat de werkwijze en projecten ook onder de nieuwe naam gelijk blijven. De organisatie blijft zich met haar projecten inzetten tegen armoede en onrecht via noodhulp, gemeenschapsontwikkeling en (beleids)beïnvloeding. Daarbij is wederkerigheid het kernwoord. Van Bergeijk: ‘Onze visie voor een rechtvaardige wereld waarin ieder mens tot bloei komt, vraagt erom om in nauw partnerschap met andere organisaties te werken. Die samenwerking vinden we nu binnen de Tearfund Family.’

--

Dit bericht verscheen eerder in Kort en Goed in het Vakblad fondsenwerving editie 22-7, dat op 17 december 2020 verscheen.

Meer over Ontwikkelingshulp Rebranding Tear Tearfund Vf 22-7

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close