Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Prinses Beatrix Spierfonds haalt 1,25 miljoen op met collecteweek

21 december 2020

De alternatieve landelijke collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds heeft uiteindelijk met fysieke en digitale collectebussen 1,25 miljoen opgehaald. Het geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Logo van het Prinses Beatrix Spierfonds.
Logo van het Prinses Beatrix Spierfonds.

door Redactie Vf

Het Prinses Beatrix Spierfonds had geluk met de timing van haar collecteweek, begin september. Op dat moment genoot Nederland nog een periode zonder hoge aantallen coronabesmettingen. Toch was het nog steeds een grote uitdaging om de collecte te organiseren, zegt hoofd collecte- en vrijwilligersorganisatie Joanna van Drongelen. ‘Ik loop al aardig wat jaren mee. En elk jaar kent zijn bijzonderheden, zijn positieve en negatieve verrassingen. Los van al het persoonlijke leed dat de coronacrisis veroorzaakt en me zeer aan het hart gaat – het is bijna onmogelijk om een collecte te organiseren als binnen blijven en afstand houden het advies is.’

Ingehaald door de werkelijkheid

Samen met de regiomanagers en vele vrijwilligers werkten de organisatoren iedere week weer een nieuw scenario uit. En elke keer werden ze weer ingehaald door de werkelijkheid, aldus van Drongelen. ‘Uiteindelijk kom dan het punt waarop je met zijn allen moet zeggen: het is wat het is, we gaan er het beste van maken.’

Al sinds vorig jaar met QR-code

Vorig jaar breidde het Spierfonds haar donatiemogelijkheden al uit om de terugloop van kleingeld tegen te gaan. Mensen konden toen al een QR-donatie doen. Mede daardoor bleef het verlies ten opzichte van 2019 laag, zeker in vergelijking met andere goede doelen die op het hoogtepunt van de eerste golf hun collecte hielden. In 2019 was de opbrengst van de collecte voor het Spierfonds ruim 1,5 miljoen.

Aan het begin van de coronacrisis haalden goede doelen gemiddeld slechts een kwart van het gebruikelijke bedrag op. Mogelijk is de opbrengst van deze collectes gedurende het jaar nog opgelopen als gevolg van extra wervingsacties en digitale collectes.

Meer over Collecteren QR Coronavirus CoVid-19 Digitale collecte Prinses Beatrix Spierfonds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close