Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Aansluiting Nederland Filantropieland bij Goede Doelen Nederland: update december

15 december 2020

Er zijn weer nieuwe stappen gezet op het gebied van de fusie van brancheorganisaties Goede Doelen Nederland (GDN) en Nederland Filantropieland (NLFL) die op 1 mei dit jaar is ingezet. De ledenraad van NLFL is onlangs akkoord gegaan met de voorwaarden waarop de leden van NLFL en maatschappelijk partners zich kunnen aansluiten bij Goede Doelen Nederland.

Nederland Filantropieland gaat verder onder de vlag van Goede Doelen Nederland
Nederland Filantropieland gaat verder onder de vlag van Goede Doelen Nederland © Redactie Vf

door Redactie Vf

Leden

Afgelopen 30 november heeft de ledenraad een propositie* goedgekeurd waarin de verschillende lidmaatschapsvormen uitgelegd staan en wat de bijdrage van maatschappelijk partners kan zijn. Goede doelen kunnen hun NLFL-lidmaatschap omzetten naar een (aspirant)-GDN-lidmaatschap, waarmee ze toegang krijgen tot de diensten en inkoopvoordelen. Organisatieleden zonder Erkenning kunnen ook kiezen voor een optie waarbij ze desgewenst worden ondersteun bij de aanvraagprocedure van de Erkenning van toezichthouder CBF. Individuele- en organisatieleden die geen Erkenning willen of kunnen aanvragen, kunnen zich aansluiten als branchegenoot.

Goede Doelen Nederland zegt alle leden en maatschappelijke partners in de komende periode te willen benaderen om de wensen en mogelijkheden verder te bespreken, ook wat betreft het aanbod.

* De propositie is voor GDN-leden de downloaden via de site.

Ledenonderzoek

GDN heeft daarnaast NLFL-leden gevraagd over de aansluiting bij de brancheorganisatie. Het samengaan wordt over het algemeen positief ontvangen, blijkt uit dat ledenonderzoek. Toch zijn er ook vragen. Er zijn bijvoorbeeld leden die zich afvragen of er voldoende aandacht zal zijn voor kleinere organisaties, individuele leden en fondsenwervers. Het bestuur, de ledenraad en de programmaraad zijn met de vragen aan de slag gegaan. GDN wil het aanbod voor kleinere organisaties uitbreiden en het vak fondsenwerving krijgt een prominentere rol binnen het aanbod van kennisdeling.

Programmaraad

Tenslotte heeft de brancheorganisatie een programmaraad ingesteld om de doorontwikkeling van het NLFL-aanbod binnen GDN te vertegenwoordigen. Beide organisaties zijn in de raad vertegenwoordigd en binnen die groep wordt gesproken over kennisdeling, ontwikkeling en ontmoeten. Het programma-aanbod van 2021 staat met potlood op papier.

De programmaraad bestaat uit Deny de Jong, Jur Venema, Baukje Stam (allen NLFL), Krista Jansen, Paulien Trapman (beide GDN), Wouter Langeveld (Nierstichting), Petra Sleven (VIER VOETERS) en Kristel Casander (voordekunst).

De brancheorganisatie heeft al bekend gemaakt dat NLFL haar webinars voortzet met een eindredactie waarin Deny de Jong, Baukje Stam (beiden NLFL) en Krista Jansen (GDN) in zetelen. Eind december is bijvoorbeeld de eerste bijeenkomst van ‘Kijkje in de Keuken’ in online vorm.

Bron: Goede
Meer over Brancheverenigingen Goede Doelen Nederland Nederland Filantropieland Brancheontwikkeling Fusie Programma

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close