Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Niketan wint ‘Thuis voor ieder kind’ als deel van Wilde Ganzen-Partinmaand

Kort & Goed

7 december 2020

Stichting Niketan is de winnaar van de actie ‘Een thuis voor ieder kind’. De organisatie kreeg de prijs tijdens het slotstuk van de Wilde Ganzen-Partinmaand nadat het project ‘Een veilig thuis voor kinderen met een beperking’ door de jury als beste was beoordeeld. De stichting won 10.000 euro.

door Marijn Thijs

Verandascholen

Stichting Niketan zet zich in voor zorg en onderwijs voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap in Bangladesh. Ze doet dat onder andere door het opzetten van zogeheten verandascholen: schooltjes bij mensen thuis, vaak letterlijk op de veranda of het erf bij het huis. Op die manier kunnen honderden kinderen met een handicap op een gespecialiseerde manier les krijgen en zich ook op lichamelijk gebied ontwikkelen.

De jury, bestaande uit Wilde Ganzendirecteur Kees de Jong, Defence for Childrendirecteur Mirjam Blaak en internationaal adviseur alternatieve zorg Bep van Sloten, roemde het concept van verandascholen. ‘De inclusiviteit spat ervan af’, aldus De Jong.

Podiumplaatsen

Het project ‘Bridge the Gap’ van COLT Cambodja en het pleegzorgproject in Oeganda van stichting Arise and Shine mochten de tweede en derde prijs in ontvangst nemen. Zij wonnen een financiële bijdrage van respectievelijk 7.000 en 3.000 euro.

Wilde Ganzen-Partinmaand

Wilde Ganzen en Partin pakten dit jaar uit met hun samenwerking. In plaats van een Wilde Ganzen- Partindag organiseerden de organisaties gedurende de hele maand webinars en lezingen over onderwerpen die relevant zijn voor mensen die zich met particuliere initiatieven bezighouden.

--

Dit bericht verscheen eerder in Kort en Goed in Vf 22-6, die op 3 december 2020 op de mat viel.

Meer over Partin Wilde Ganzen Wilde Ganzen-Partinmaand Vf 22-6 Stichting Niketan

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Close