Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Volgende editie Vf donderdag 3 december op de mat

Kort & Goed

26 november 2020

De redactie is er zo tegen het einde van het jaar nog eens goed voor gaan zitten. Ruim drie weken na het verschijnen van het vijfde blad van het jaar volgt volgende week donderdag (3 december) alweer de volgende: met de vaste rubrieken en de verdieping die je van ons gewend bent. Wat kan je verwachten van het 144e Vakblad?

Cover van Vf 22-6, verschijnt 3 december 2020.
Cover van Vf 22-6, verschijnt 3 december 2020.

door Marijn Thijs

  • Crisissen zijn uitdagingen, schrijft voorzitter van de Fundraisers Alliance Belgium (FAB) Isabel Penne over de coronacrisis. De samenleving, de economie, het onderwijs, het toerisme, de culturele activiteiten zullen na deze crisis anders zijn en blijven. Tackle de uitdagingen die op je pad komen met behulp van de Cycle of Investment: wat zijn de coronatrends in deze thema’s?
  • Deze keer brengt Henk de Graaf (Centrum Nalatenschappen) weer de cijfers van het afgelopen jaar op het gebied van nalaten. De inkomsten uit nalatenschappen stegen het afgelopen jaar (2019) met 29,7 miljoen tot een recordhoogte. Hoe komt dat en wat zijn de voorspellingen voor het coronajaar 2020?
  • Heb je wel eens anoniem gedoneerd aan een goed doel, dat jou vervolgens een symbolisch geldbedrag van één cent overmaakte om je met een berichtje in de beschrijving te bedanken? De Reclame Code Commissie ontving al enkele klachten over deze werkwijze. Sara Mosch (DDMA) legt uit of organisaties dat wel mogen doen.
  • SOS Kinderdorpen steunt al zeventig jaar kinderen die er alleen voorstaan of in een kwetsbare familie opgroeien. Hoe gaat dat nu in de coronacrisis? Een verhaal over vechten tegen coronasterfte en hongersnood op de korte termijn, maar de lange termijn doelen in het achterhoofd houden.
  • Hoofdredacteur a.i. Chris Zeekant doet, nu het kan, zijn boodschappen online. Tussen de door hem bestelde producten zaten ook spullen die hij helemaal niet had besteld: promotieartikelen. ‘Ik krijg allemaal gratis producten geleverd waar ik niet om vraag en niet nodig heb, en hoor dat de Voedselbanken in Nederland de toestroom van hulpaanvragen maar nauwelijks aankunnen.’

En een editorial door hoofdredacteur a.i. Chris Zeekant, de nieuws- en personaliarubriek, de column van vaste columnist Jeroen Talens en het gesprek met een fondsenwerver.

Meer over Henk de Graaf Jeroen Talens DDMA Nalatenschappen Coronavirus CoVid-19 Centrum Nalatenschappen Chris Zeekant FAB Isabel Penne Vf 22-6 Boodschappen SOS Kinderdorpen

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close