Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

KWF haalt 4,2 miljoen op met nationale collecteweek

24 november 2020

Mede dankzij een grote stijging in het aantal contactloze donaties heeft KWF Kankerbestrijding ondanks de corona-pandemie ruim 4,2 miljoen euro opgehaald. Van het eindbedrag kwam ruim 1,5 miljoen via QR-code of een online donatie binnen. Vorig jaar was dat nog 377.000 euro.

Het hoofdkantoor van KWF.
Het hoofdkantoor van KWF. © Google Streetview (2016)

door Redactie Vf

KWF heeft toch ook niet de gebruikelijke collecteopbrengst weten te realiseren door de beperkingen rond het coronavirus. Die trend is bij vrijwel alle nationale collectes te zien geweest. KWF hield de schade goed beperkt; vorig jaar werd er 5,8 miljoen euro opgehaald. In het voorjaar zagen veel goede doelen hun collecteopbrengst met driekwart zien afnemen. Bij KWF is de daling dus slechts 27,5 procent.

‘Online doneren heeft dit jaar, mede door corona, echt een vlucht genomen. Dat stemt positief,’ zegt KWF-directeur Johan van de Gronden. ‘Het is van groot belang dat onderzoek naar kanker doorgaat. We zijn daarom blij dat we, binnen de maatregelen, toch hebben kunnen collecteren. En veel mensen met ons: aan de deur merkten we dat Nederlanders heel begaan waren met het lot van kankerpatiënten.’

Meer over Collecteren KWF Kankerbestrijding Johan van de Gronden QR Coronavirus CoVid-19 Online

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close