Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

TikTok test fondsenwervingstoepassing bij geselecteerde accounts

Kort & Goed

maandag 16 november 2020

Sociaal platform TikTok is mogelijkheden aan het onderzoeken om, net zoals op Facebook en Instagram, een donatiemogelijkheid te implementeren waarmee gebruikers fondsen kunnen werven voor doelen waar ze om geven. Dat schrijft Amerikaanse nieuwssite Techcrunch. De functionaliteit wordt op dit moment getest onder een geselecteerd groepje gebruikers. Het is niet duidelijk of er ook Nederlandse accounts uitgekozen zijn om aan de test mee te doen.

Logo van TikTok.
Logo van TikTok.

door Marijn Thijs

De toepassing wordt ontwikkeld in samenwerking met fondsenwervingsplatform Tiltify, die ook de betalingen verwerkt. De ontwikkeling is een vervolg op een functionaliteit die eerder dit jaar werd gelanceerd om TikTok-creators de mogelijkheid te geven om geld op te halen voor het coronavirus. Op dat moment was dat alleen mogelijk met interactieve donatiestickers, die ook op andere sociale media platforms te vinden zijn.

Goed doel linken aan profiel

De testgroep kan nu een stapje verder gaan en een goed doel toevoegen aan hun profiel. De accounthouders die in de testgroep vallen kunnen via ‘bewerk profiel’ een non-profit kiezen uit een lijst organisaties en goede doelen. Techcrunch noemt onder andere de American Cancer Society, het Red Cross, ASPCA en CDC Foundation als aangesloten begunstigden.

Zodra de TikTok-maker een goed doel heeft gekozen, zal dat doel in rode letters onderaan hun bio komen te staan. Wanneer bezoekers op de naam van de organisatie klikken, worden ze doorverwezen naar een donatiescherm.

Voorlopige test

TikTok vertelde Techcrunch dat het voorlopig nog om een test gaat. Het is daarom ook nog niet duidelijk of iedereen op deze manier fondsen kan gaan werven in de toekomst.

Meer over Social Media Fondsenwerving TikTok Tiltify

Marijn Thijs

Redacteur Web & Social

Als redacteur Web & Social houdt Marijn zich bij Vf vooral bezig met Fondsenwerving.nl en de productie van de Vf-podcastseries. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving. Marijn heeft een Master of Arts (MA) behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij International Journalism studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close