Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Serious Request: dj’s niet het land in maar op loopband in ‘lockdown’

16 november 2020

De zes radiopresentatoren die dit jaar meedoen aan 3FM-actie Serious Request: The Lifeline gaan toch niet door het land lopen. De radiozender van de publieke omroep maakte maandag bekend in ‘lockdown’ te gaan op de voormalige luchtmachtbasis Twenthe, ten noorden van Enschede. Daar zullen zij gedurende zes dagen (18 tot 24 december) in estafettevorm wandelen op een loopband. De opbrengst van de actie gaat naar de bestrijding van het coronavirus.

Bekendmaking opbrengst 3FM Serious Request: Life Line 2019
Bekendmaking opbrengst 3FM Serious Request: Life Line 2019 © RAYMOND VAN OLPHEN/ANP

door Redactie Vf

De beslissing om niet in het land, maar op een loopband in een loods te gaan wandelen, is het gevolg van de tweede coronagolf. Het is niet wenselijk dat mensen in deze tijd in groten getale meelopen met de dj’s (Sander Hoogendoorn, Eva Koreman, Frank van der Lende, Rob Janssen, Wijnand Speelman en Sophie Hijlkema), omdat het onnodige risico’s met zich meebrengt. De aangekondigde wandelroute van Roermond naar Zwolle wordt bewaard voor de editie van 2021.

Luisteraars worden wel aangemoedigd om zelf de wandelschoenen aan te trekken en zich bijvoorbeeld te laten sponsoren per gelopen kilometer. Ook kan men tegen betaling een plaat aanvragen, of rechtstreeks doneren.

‘Overal staat de zorg onder hoogspanning als gevolg van de coronapandemie. Hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen zijn overbelast, vaak met desastreuze gevolgen,’ licht 3FM toe. ‘De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om die druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen. 

Glazen Huis

Opgesloten dj’s die zich inzetten voor het goede doel; het doet denken aan de jaren waarin er voor Serious Request met succes een Glazen Huis werd opgezet. De radiozender stapte in 2018 af van die opzet en lanceerde The Lifeline, waarbij de dj’s te voet door het land gingen om geld in te zamelen. Vorig jaar werd met de actie bijna anderhalf miljoen euro opgehaald.

Eerder dit jaar hield de radiozender een extra editie van Serious Request, ook voor de bestrijding van het coronavirus. Toen werd er ruim drie ton opgehaald.

Bron: NOS
Meer over 3FM Serious Request Coronavirus CoVid-19 Actieweek

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close