Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Postcode Loterij opent Buurtfonds voor lokale projecten

21 oktober 2020

De Postcode Loterij heeft een Buurtfonds opgezet om lokale projecten financieel mee te ondersteunen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage aan een specifiek project ter waarde van een bedrag tussen de 500 en 5.000 euro, bijvoorbeeld het aanleggen van een gemeenschappelijke moestuin, het organiseren van een buurtfestival of het opknappen van een speeltuin.

Postcode Loterij Buurtfonds
Postcode Loterij Buurtfonds

door Redactie Vf

Doel van het Buurtfonds is om buurtprojecten te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden, en tegelijkertijd om buurtbewoners te inspireren om bij te dragen aan de initiatieven of zelf een initiatief te starten. Het fonds is onderdeel van Stichting DOEN, een aftakking van de Loterij. De eerste groep initiatieven, van Tiel tot Rotterdam en van Amsterdam tot Gemert, heeft al op een bijdrage kunnen rekenen. 

Ieder project dat voor iedereen toegankelijk is en van de buurt een leukere plek maakt, maakt kans op een bijdrage. Om een aanvraag te doen moet de indiener een account aanmaken en het buurtproject omschrijven. Binnen twee tot maximaal zes weken besluit de Postcode Loterij of ze het project financieel willen ondersteunen. Daarna kunnen de initiatiefnemers aan de slag. Aanvragen kunnen het hele jaar worden ingediend.

‘Een betere wereld begint vaak heel dichtbij. Veel bewoners zijn actief om hun buurt een fijnere plek te maken om te wonen’, vertelt Tatiana van Lier van het Buurtfonds. ‘Als je een goed idee hebt, wil je dit kunnen realiseren. Door heel Nederland te laten zien wat er gebeurt, hopen we nog meer mensen te inspireren om in actie te komen voor hun buurt.’

Meer over Loterijen PostcodeLoterij Initiatieven Wonen Buurtfonds Maatschappij

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close