Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Rode Kruis opent Giro 7244 voor voedselhulp in Nederland

Kort & Goed

12 oktober 2020

De coronacrisis en de aanstaande tweede golf hakken er hard in. Het Rode Kruis ziet dat de dagelijkse maaltijd bij steeds meer mensen in het geding komt. Daarom start de hulporganisatie met de actie ‘Maaltijd voor een ander’ en opent het Giro 7244. Met het ingezamelde geld hoopt de hulporganisatie minstens drieduizend mensen de hele week aan een warme maaltijd te helpen.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // New Africa

door Redactie Vf

Een groot deel van de mensen die in een kwetsbare positie terecht zijn gekomen door het coronavirus hebben geen werk meer. Veel van hen waren werkzaam in de schoonmaak, de bouw en in de horeca. De voedselhulp is ook bestemd voor dak- en thuislozen, arbeidsmigranten en aan gezinnen of alleenstaande ouders die nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.

Hulp opschalen tot einde jaar

Het Rode Kruis startte in mei met het geven van voedselhulp en wil tot minstens het einde van dit jaar doorgaan. ‘Steeds meer mensen in Nederland hebben geen geld om elke dag een maaltijd te kunnen koken. We zullen de hulp verder moeten opschalen, want we kunnen de meest kwetsbare mensen in Nederland in deze moeilijke tijd niet in de kou laten staan,’ zegt directeur Marieke van Schaik. ‘Een klein bedrag maakt al een verschil. Voor twee euro steun je iemand met één warme maaltijd, voor 3 euro 50 komt daar ook een ontbijt of lunch bij.’

Inmiddels heeft het Rode Kruis ruim 25.000 boodschappenkaarten en nog eens 25.000 voedselpakketten uitgereikt.

Meer over Noodhulp Rode Kruis Voedsel Coronavirus Giro 7244 CoVid-19 Marieke van Schaik

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close