Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Marcel Levi wordt voorzitter NWO

Personalia

7 oktober 2020

Prof. dr. Marcel Levi gaat de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voorzitten. Hij lost op 1 april 2021 Stan Gielen op, die met pensioen gaat. Levi is ook een bekende naam in de non-profitsector: hij heeft op dit moment verschillende nevenfuncties voor gezondheidsorganisaties.

Marcel Levi.
Marcel Levi. © LinkedIn-pagina

door Redactie Vf

Levi studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, de stad die hij daarna lange tijd trouw bleef. Hij bekleedde verschillende functies bij het AMC en werd hoogleraar Interne Geneeskunde aan de UvA. In 2010 werd hij benoemd tot bestuursvoorzitter van het AMC. De afgelopen vier jaar gaf Levi onder andere leiding aan de Engelse ziekenhuiskoepel University College London Hospitals NHS Foundation Trust, waar acht ziekenhuizen onder vallen. Ook sprong hij geregeld bij als internist.

Werk voor non-profits

Gedurende zijn carrière zette Levi zich voor verschillende organisaties in. Hij is nog altijd voorzitter van de internationale wetenschappelijke adviesraad van de Nederlandse Hartstichting en het Aidsfonds. Ook is hij lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Kankerinstituut en van het Centre for Human Drug Research.

Levi wil als NWO-voorzitter proberen de route van nieuwe basale vindingen naar maatschappelijke toepasbare innovaties te versnellen. Tevens wil hij de positie van Nederland ten aanzien van het buitenland aantrekkelijker maken, zodat Nederlands talent op eigen bodem blijft en buitenlands talent aangetrokken kan worden. Verder wil Levi zichzelf naar voren schuiven om het belang van Nederlands wetenschappelijk onderzoek aan een breed publiek te verduidelijken.

Bron: NWO
Meer over Hartstichting Gezondheid Antoni van Leeuwenhoek Aidsfonds Marcel Levi NKI NWO

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close