Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ier Brian Higgins per 1 december aan het hoofd van Resource Alliance

Personalia

1 oktober 2020

De Britse Resource Alliance heeft een nieuwe CEO benoemd. Per 1 december zal Brian Higgins uit Ierland aan het hoofd staan van de organisatie die communities bouwt en evenementen organiseert voor sociale verandering in de non-profit sector. Zijn benoeming wordt gezien als een bevestiging van de inzet van de organisatie om het International Fundraising Congress (IFC) te versterken. De Resource Alliance heeft ook plannen om, onder leiding van Higgins, hun wereldwijde community die opinieleiders en fondsenwervers uit de praktijk bij elkaar brengt uit te bouwen.

Brian Higgins, de nieuwe directeur van de Resource Alliance.
Brian Higgins, de nieuwe directeur van de Resource Alliance. © www.alanrowlette.ie

door Marijn Thijs

‘Brian trok onze aandacht in 2018, toen hij topspreker was op het IFC. Hij komt uit de gemeenschap die wij bedienen, snapt de verplichting jegens die gemeenschap en brengt een ongebruikelijke combinatie van leiderschap, fondsenwerving en gemeenschapsopbouw naar Resource Alliance’, zegt Board of Trustees-voorzitter Bill Tolliver.

Pleitbezorger voor geestelijke gezondheid

Higgins heeft de laatste jaren voor verschillende organisaties gewerkt die zich bezighouden met mentale gezondheid. Hij werd in 2017 uitgeroepen tot Ierse marketeer van het jaar voor zijn werk voor zelfmoordpreventie-ngo Pieta House. Hij startte in die periode een wereldwijde sociale beweging tegen zelfmoord en zelfverwonding getiteld ‘Darkness Into Light’, die binnen drie jaar uitgroeide tot een evenement met 200.000 deelnemers in achttien verschillende landen. Op dit moment zet hij zich als directeur in voor de Bloomfield Health Services, die zich vooral bezighouden met neurologische en psychische ziekten.

Ik ben vereerd dat ik een rol mag spelen om duizenden mensen meer te laten profiteren van de kwaliteit, inhoud en ervaring van het IFC, en daarnaast om innovatieve leerervaringen samen te stellen via de Global Community,’ reageert Higgins na zijn aanstelling. ‘Ik wist dat de Resource Alliance de plek voor mij was nadat ik de toewijding van het bestuur en het personeel zag om de doelen van de organisatie uit te laten komen. Het team is tot op het bot gemotiveerd om de bestaande toegangsbarrières te slechten zodat iedereen ter wereld toegang kan krijgen tot de essentiële kennis en verbindingen die hun werk in de goededoelensector verbeteren.'

Aanwezig op het online IFC

Hoewel Higgins pas in december aantreedt, zal hij al een actieve rol innemen tijdens de aanstaande editie van het IFC, van 13 tot 16 oktober. Dit jaar wordt het congres wegens de coronacrisis online aangeboden. Hij zal een sessie leiden over leiderschap en er zullen meerdere momenten zijn waarop hij kennis kan maken met deelnemers uit de gemeenschap.

Meer over Verenigd Koninkrijk IFC Congressen Directeur Evenementen Brian Higgins Resource Alliance

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close