Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Sandra Jetten nu officieel nieuwe directeur Oranje Fonds

Personalia

30 september 2020

Het bestuur van het Oranje Fonds heeft besloten om Sandra Jetten te benoemen tot nieuwe directeur. Zij bekleedde de positie sinds maart ad interim, maar zal ook in de toekomst aanblijven.

Sandra Jetten.
Sandra Jetten. © Oranje Fonds

door Redactie Vf

Jetten zette zich de afgelopen twintig jaar op directie- en bestuursniveau in voor verschillende stichtingen en ngo’s in Nederland en in het buitenland. Als directeur ad interim bij het Oranje Fonds kende ze een uitdagende start, omdat ze aantrad toen de lockdown door het coronavirus van kracht werd. Volgens het bestuur heeft ze het Fonds met verve door die eerste maanden van de crisis geleid. Onder haar leiding werd bijvoorbeeld het Corona Hulpfonds opgericht, waarmee acute hulp werd geboden aan mensen die leven met armoede, eenzaamheid of van vrijwilligers afhankelijk zijn in hun dagelijks leven.

‘We zijn ontzettend blij met Sandra. We zijn niet over één nacht ijs gegaan en na een zorgvuldige sollicitatieperiode is het heel duidelijk dat zij de geschikte persoon is om het Oranje Fonds te leiden,’ vertelt bestuursvoorzitter Dick Benschop. ‘Ze neemt ruime ervaring mee, een enorme betrokkenheid bij het werk van het Fonds en heeft bergen weten te verzetten in de afgelopen maanden.’

Jetten zegt zelf de missie van het Oranje Fonds in haar hart te hebben gesloten. ‘Niet iedereen krijgt gelijke kansen, niet iedereen vindt aansluiting en niet iedereen heeft iemand om op terug te vallen. Ik ben dan ook trots dat ik mijn ervaring in mag zetten voor een socialere samenleving, waarin niemand er alleen voor staat.’

Meer over Oranje Fonds Directeur Coronavirus Sandra Jetten CoVid-19 Dick Benschop

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close