Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Postcode Loterij schenkt vier miljoen aan Rode Kruis voor coronahulpverlening

30 september 2020

Om noodzakelijke coronahulpverlening gedurende de tweede coronagolf die over Nederland rolt op korte termijn mogelijk te maken, trekt de Postcode Loterij vier miljoen euro uit voor het Rode Kruis. Dat maakte de loterij woensdag bekend. Met de extra schenking kunnen kwetsbaren sneller noodhulp ontvangen en kan de gezondheidsorganisatie zich voorbereiden op de nieuwe uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrengt.

Medewerkers van hr Rode Kruis ontsmetten een ambulance tijdens de Coronacrisis.
Medewerkers van hr Rode Kruis ontsmetten een ambulance tijdens de Coronacrisis. © Rode Kruis

door Redactie Vf

Extra noodhulp

De horrorsituatie in de ziekenhuizen van afgelopen lente staan bij iedereen vast nog in het geheugen gegrift. De zorgsector en haar medewerkers raakten overbelast, andere zorgbehoevenden konden niet worden geholpen. Ook op economisch vlak laat de crisis haar sporen na. De Postcode Loterij stelt daarom haar vrij besteedbare bijdrage beschikbaar aan het Rode Kruis om extra noodhulp te kunnen bieden waar dat nodig is. Onder noodhulp verstaat de organisatie het ondersteunen van de zorg, het verlenen van voedselhulp en het bieden van psychosociale steun. Verder willen zij tijd en moeite besteden aan het vervoeren van coronapatiënten naar zorginstellingen en teststraten.

De noodhulp van het Rode Kruis reikt verder dan alleen Nederland; ook het Caribisch gebied kan op steun rekenen. Daar is vooral het gebrek aan voedsel schrijnend. Met voedsel- en hygiënepakketten probeert de gezondheidsorganisatie daar de ergste nood weg te nemen. Daarnaast verzorgt het Rode Kruis daar onderdak, psychische hulp en steun bij het betalen van onderwijs.

‘Ongekende periode’

‘De corona-pandemie is ongekend op het gebied van volksgezondheid, maar ook humanitair gezien’, aldus hoofd Goede Doelen Margriet Schreuders. ‘Wij dragen graag met een extra schenking bij om mensen die in een noodsituatie verkeren te helpen bij het doorkomen van deze moeilijke periode.’

Marieke van Schaik, algemeen directeur bij het Rode Kruis, ontvangt de bijdrage vanzelfsprekend met open armen: ‘Duizenden kwetsbare mensen kunnen zonder hulp niet in hun basislevensbehoeften voorzien en ondersteuning van honderden zorginstellingen en de GGD’s blijft nodig. Deze schenking is een uitzonderlijk gebaar waar veel mensen mee geholpen zijn.’

Meer over Noodhulp Loterijen Goede Doelen Loterijen Rode Kruis PostcodeLoterij Coronavirus Loterij CoVid-19 Schenken

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close