Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Margot van Sluis-Barten verruilt Erasmus Trustfonds voor Utrechts Universiteitsfonds

Personalia

28 september 2020

Margot van Sluis-Barten heeft de universiteit van Rotterdam voor die van Utrecht geruild. Ze is per 15 augustus aan de slag gegaan als directeur van het Utrechts Universiteitsfonds en hoofd relatiemanagement van de universiteit (UU). In die rollen zal zij verantwoordelijkheid dragen over externe relaties, alumnibeleid en fondsenwerving voor de UU.

Margot van Sluis-Barten
Margot van Sluis-Barten © Utrechts Universiteitsfonds

door Redactie Vf

Van Sluis-Barten behaalde een MSc-titel aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en keerde daar vier jaar geleden terug als directeur van het Erasmus Trustfonds. Ze hield zich daar onder andere bezig met fondsenwervingscampagne ‘Challenge Accepted’, waarmee de universiteit hogere betrokkenheid van alumni wil creëren om ambities op het gebied van stadsleven, gezondheidszorg en inclusieve welvaart te bewerkstelligen. 

Nu gaat ze in een andere bruisende universiteitsstad aan de slag: Utrecht. ‘Ik wil graag verder bouwen aan een nog sterkere verbinding van deze prachtige Utrechtse academische gemeenschap. Door verdieping van de inzet van alumni, meer partnerships en het bouwen aan een endowment fund (uitkeringsfonds)’, laat van Sluis-Barten weten. ‘Je steunt onderzoek pas écht als je dat voor meerdere jaren kunt doen. Daar hebben we vermogen voor nodig dat met een langetermijnbeleid kan worden ingezet.’

Anton Pijpers, voorzitter van het College van Bestuur van de UU, kijkt uit naar de samenwerking met van Sluis-Barten. ‘Onze alumni zijn cruciaal voor ons. Margot begrijpt dat en weet blijvende relaties te smeden. Daar komt bij dat we een toenemende behoefte hebben aan een geldstroom onafhankelijk van de reguliere financiering om specifieke en bijzondere projecten te kunnen uitvoeren. Dat kan voor grote impact zorgen.’

Meer over Universiteit Erasmus Universiteit Fondsen Educatie Margot van Sluis-Barten Universiteit Utrecht Universiteitsfonds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close